John Terry  (Foto: Bernat Armangue/AP)
John Terry (Foto: Bernat Armangue/AP)

- Chelsea får revansj

TV 2s fotballekspertise tror Chelsea slår tilbake i Mesterligaen denne sesongen.

Tirsdag kveld starter gruppespillet i Mesterligaen opp igjen. Etter at Brann røk ut for Marseille blir det ingen norsk deltakelse, men de regjerende seriemestrene hadde neppe vært blant lagene TV 2s fotballekspertise ville tippet som mestere.

Istedet tror de årets tapende finalist kan få revansj.

- Chelsea er et naturlig tips blant de engelske lagene som jeg igjen tror vil dominere turneringen, sier TV 2s fotballekspert Nils Johan Semb.

Følg kveldens Mesterliga-kamper i Livesenteret fra kl. 20.45.

- De engelske lagene virker mest solide og de har også åpnet veldig bra med ny trener. Liverpool og Arsenal har også startet sesongen veldig bra. Manchester United kommer etter hvert, sier den tidligere landslagssjefen.

- Inter er outsider
Om tittelen havner utenfor det britiske øyriket tror Semb den kan havne i nord-Italia.

- Inter var bra i fjor og blir bedre denne sesongen. Med José Mourinho som trener vil de bli bedre defensivt og tar med det steg fremover, tror Semb om «Nerazzurri».

Ingen lag har klart å forsvare Mesterliga-tittelen siden turneringen ble innført i 1992-93-sesongen.

- Statistikken taler imot United. Man må ha en utrolig flyt gjennom en hel sesong for å vinne Mesterligaen, spørs om de har det igjen. Det holder ikke å være gode, man må også ha tur, sier Semb om de regjerende mesterne.

Enig med Semb? Si din mening nederst i saken.

- Lite originalt tips
Hans faste følgesvenn i kommentatorboksen, TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker, er enig med Semb.

- Det er et lite originalt tips, men så tidlig i sesongen må jeg si Chelsea. Det hadde vært kult å funnet outsideren, den som kan overraske, men jeg har ikke fått sett alle lagene ordentlig ennå, sier Alsaker til TV 2 Sporten.

- De har fått inn en trener som ser ut til å ha det som trengs, har en bunnsolid tropp som tåler skader på alle posisjoner, en fryktinngytende midtbane og totalt sett den beste troppen, er Alsakers mening.

Åpner for Spania
De spanske lagene dominerte turneringen rundt årtusenskiftet, men bortsett fra Barcelona som vant i 2006, har ingen spanske lag vært i finalen siden 2002 da Real Madrid beseiret Bayer Leverkusen på Hampden Park.

Og de spanske gigantene har heller ikke overbevist i åpningen av La Liga, men Alsaker utelukker ikke at troféet igjen kan finne veien til Iberia-halvøya.

- Det er umulig å avskrive Barcelona og Real Madrid på bakgrunn av seriestarten. Mesterligaen og La Liga er så forskjellig at man kan gjøre det godt et sted og dårlig et annet. Liverpool er et meget godt eksempel på det.

Tviler på United
Han vil heller ikke utelukke at Manchester United kan bli det første laget som forsvarer en Mesterliga-tittel, men tviler på at laget holder mål på midtbanen.

- Etter at jeg så de mot Liverpool setter jeg spørsmålstegn ved midtbanen. Paul Scholes virker til å være på vei ned og Michael Carrick og Owen Hargreaves er ikke gode nok til å erstatte Scholes. Anderson er ennå for ung. Jeg trodde midtbanen skulle bli Uniteds problem i fjor, mulig det blir det i år. De har for like spillere og for få ballvinnere. Mot Liverpool ble de taklet ut av stilen, de mangler en kriger på midtbanen, analyserer Alsaker.

- Men de har fått inn en brikke som de manglet i Berbatov og har vist at de kan klare det, så laget er i utgangspunktet godt nok.

Advarer mot Atlético
Alsakers kommentatorkollega Morten Langli følger La Liga tett og tror det kan bli mye jubel i Madrid i år.

- Se opp for Atlético! De har forsterket laget kraftig, spesielt bakover hvor de har vært litt rufsete. Fra før har de en av Europas beste spissduoer i Diego Forlán og Sergio Agüero, sier Morten Langli som ikke tror laget er godt nok til å vinne Mesterligaen ennå.

- For å vinne må man takle det å kombinere hjemlig serie og Mesterligaen. Det tar en stund å lære seg å balansere det med å hvile spillere og finne den rette balansen i troppen, sier Langli.

Sju superlag
TV 2s fotballkommentator mener det hele står mellom sju lag.

- De fire engelske, Barcelona, Real Madrid og Inter, selv om jeg tviler litt på italienerne til tross for Mourinho. Disse lagene har de beste og bredeste troppene og har erfaringen som trengs i turneringen, mener Langli.

- Skal jeg si ett lag så må hjertet styre, og da blir det Liverpool. De er kanskje det laget som har den største hjemmebanefordelen med atmosfæren på Anfield. Det kan være det som trengs.

Hva mener du? Ta diskusjonen her: