DNB Nor. (Foto: SCANPIX)
DNB Nor. (Foto: SCANPIX)

DnB Nor setter opp renta

DnB Nor varsler mandag ettermiddag at de setter opp renta på boliglån med 0,30 prosentpoeng.

Bakgrunnen er at DnB Nor står på listen over den konkursrammede banken Lehman Brothers 30 usikrede kreditorer, melder nettavisen E24.

DnB Nor varsler mandag at de setter opp boliglånsrenta med 0,30 prosentpoeng og innskudd med inntil 0,40 prosentpoeng. Det samme skjer i Postbanken.

Endringene i DnB Nor skjer allerede fra 17. september for nye boliglån, mens satsene for etablerte lån vil gjelde fra 31. oktober.

Foreløpig er det ingen av de største norske bankene som umiddelbart setter opp renta, men av de åtte største bankene TV 2 Nyhetene har vært i kontakt med mandag ettermiddag

Første som setter opp

Med dagens renteheving er DnB Nor den første banken i Norge som øker renten for personkunder som følge av krisen rundt bankkonkursen i den amerikanske storbanken. DnB NOR har lånt Lehman Brothers 25 millioner dollar, eller 144 millioner kroner.

Dette betyr at kunder som har boliglån i DnB Nor får økning med 0,30 prosentpoeng. Dette for at banken skal dekke inn sine økte utgifter.

- Den internasjonale finansuroen påvirker nå også Norge, i form av høyere renter på bankenes innlån. Når vår råvare blir dyrere må vi øke prisene våre. På denne bakgrunn har vi valgt å sette opp renten på boliglån med 0,30 prosentpoeng, mens renten på innskudd øker med inntil 0,40 prosentpoeng, opplyser informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB Nor i en pressemelding mandag.

LES OGSÅ: Oslo Børs stuper

Falt over seks prosent

Lehman Brothers har 631 millioner dollar (3,6 mrd. kroner) i gjeld. Det kommer fram i den offisielle konkursbegjæringen, melder CNN. Hovedindeksen ved Oslo Børs åpnet rett ned på nyhetene om at Lehman Brothers hadde gått over ende. Minutter etter åpning var indeksen ned 3,5 prosent, før den hentet seg noe inn igjen.

Mandag ettermiddag hadde hovedindeksen falt over seks prosent. Klokken 15 var fallet 5,74 prosent til 349,44 poeng. Like før klokken 16.30 var fallet på 5,37 prosent og gikk dermed litt opp til 350,80 poeng. Ved stengetid mandag endte hovedindeksen på Oslo Børs ned 4,49 prosent til 354,1 poeng.

Følg utviklingen på børsen hos NA24.

LES OGSÅ: Slik påvirker krisen deg