Vil du bli millionær?
Vil du bli millionær?

Hvordan fungerer direktespillet?

Hver lørdag klokken 20.00 kan du spille «Vil du bli millionær direkte på din PC.

MerK: Direktespillet er avsluttet for denne sesongen!

Mens «Vil du blir millionær» blir sendt direkte på TV lørdager klokken 20.00, kan du delta i spillet i din egen stue. På den måten får du konkurrere mot andre som også sitter hjemme.

Spill «Vil du bli millionær» nå!

Vinn plass i stolen på TV

I andre del av programmet – etter 21-nyhetene – ringer castingpersonellet opp seks personer som får tilbud om å være med i programmet neste lørdag. De plukker deltakere fra en liste som inneholder de førti beste spillerne fordelt på kjønn, alder og landsdel.

Merk: Dersom du ikke ønsker å delta i TV-programmet, kan du krysse av for dette når du registrerer deg.

Vil du ha det inn med teskje? Se instruksjonsvideo!

I motsetning til spilleren som sitter i stolen på TV, vil du ikke ryke ut av spillet dersom du svarer feil på et spørsmål. Poengene blir regnet utifra riktige svar, vanskelighetsgrad av spørsmål og hvor raskt du svarer.

I tillegg blir du også med i trekningen av hovedpremien som er en splitter ny Mazda 6.

Hvor bra du gjør det, avgjør hvor mange lodd du vinner under hver runde. Loddene dine øker sjansen din til å vinne hovedpremien.

Resultatene er delt opp slik:

Bronse gir 1 lodd

Sølv gir 2 lodd

Gull gir 3 lodd

Platina gir 4 lodd

Den beste plasseringen avgjør hvilken kategori du havner i. Husk at sjansen for å vinne bilen, øker i takt med hvor ofte du deltar og hvor bra du gjør det.

Hva skjer dersom jeg blir plukket ut?

På plass i studio lørdagen etter, skal du – sammen med de fem andre spillerne som også ble plukket ut – svare på 15 spørsmål.

Dere seks blir plassert i tilfeldig rekkefølge hvor førstemann spiller så langt han eller hun klarer. Er spørsmålet for vanskelig kan du svare pass, men da går turen videre til nestemann. Svarer du feil, fortsetter den neste i rekken å svare på det samme nivået og toppgevinsten går ett hakk ned.

Du jobber altså på et lag sammen med fem andre om å få premien høyest mulig. Svares det riktig på alle spørsmålene utgjør premien en million blanke kroner. Likevel er det bare en person som får reise hjem med en millionen kroner i lommen. Altså spiller dere som et lag for å presse premien høyest mulig opp, men det er bare en som sitter igjen med den til slutt.

Hvordan starter jeg spillet?

For å kunne spille, må du klikke deg inn på «Vil du bli millionær?»-nettsiden. Her vil alltid ukespillet ligge på topp, med unntak av lørdagskveldene fra klokken 20.00. Ukespillet blir da byttet ut med direktespillet som går samtidig med TV-programmet.

1. For å kunne spille både ukespillet og direktespillet må du være innlogget i TV 2s system. Det betyr at du kan bruke det samme brukernavnet og passordet som som du bruker i diskusjonsforumene på TV 2s nettsider. Dersom du ikke har vært innlogget før kan du opprette en ny bruker her.

2. Etter at du har logget deg inn får du tilbud om å laste ned en tilleggsprogramvare på dataen din. Denne gir deg mulighet til å se spillet i 3D, og er nødvendig for å kunne spille spillet.

Les mer: Hvordan fungerer ukespillet?

Eventuelle problemstillinger eller tilbakemeldinger av teknisk art kan sendes til tek.millionaer@tv2.no