Ryan Babel  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Ryan Babel (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

Babel brøt forbannelsen

Første Benitez-seier over Manchester United i seriesammenheng noensinne.

Liverpool - Man. Utd 2-1:

Liverpool-Manager Rafa Benitez holdt kortene tett til brystet før lørdagens storkamp mot Manchester United.

Premier League i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Live

Da avsparkets time ankom, maktet imidlertid ikke spanjolen å stable på beina verken stjernespiss Fernando Torres eller playmaker Steven Gerrard.

De to stjernene var tilbake fra sine respektive skader, men startet kampen pent plantet på benken.

Der og da virket seier mot rival Manchester United særdeles usannsynlig for hjemmepublikum på Anfield.

Les også: - United er kjøpelaget
Les også: Protest-tog før prestisjekampen

Historisk Benitez-seier
Likevel ble dagen en man vil huske i Liverpool i lang tid. For første gang under Benitez' styre slo nemlig rødtrøyene United i seriesammenheng.

- Dette gir oss selvtillit, pusterom og tabelltopp. Vi har slått Europas beste lag og er tilbake der Liverpool hører hjemme: på tabelltopp, sier Jamie Carragher til Sky Sports.

Men det startet forferdelig for veteranen og resten av vertene. Fra benken måtte spanjolen se Carloz Teves hamre gjestene foran etter kun fire minutters spill. Dimitar Berbatov løp fra forsvaret, la inn 45 grader og nøt det da Tevez puttet sikkert.

Rafael Benitez var storfornøyd med at laget hans klarte å komme tilbake etter Tevez tidlige scoring.

- Dette gjør godt for spillernes selvtillit. I pausen snakket vi om å være bestemte og vise selvtillit, og i andreomgang var vi det beste laget. Vi viste kvalitet og karakterstyrke ved å komme tilbake, og forståelsen mellom Robbie Keane og Dirk Kuyt var veldig bra. Presset deres var veldig viktig for resten av laget, sier spanjolen til skysports.

Sjekk begge lags oppstillinger her

Der Uniteds nye angrepsrekke klaffet fra første spark på ballen, kan det samme ikke sies om forsvaret. Verken før eller etter pause.

Rafael Benitez  (Foto: PAUL THOMAS/AP)
Rafael Benitez (Foto: PAUL THOMAS/AP)

Etter 25 minutter klønet Mesterliga-helten Edwin van der Sar det til da han slo et innlegg i kneet til Wes Brown. Ballen trillet inn i det tomme nettet.

Edwin Van Der Sar  (Foto: PAUL THOMAS/AP)
Edwin Van Der Sar (Foto: PAUL THOMAS/AP)

15 minutter før slutt gikk det galt igjen. Ryan Giggs prøvde å kontrollere en løs ball til utspark, men mislyktes og måtte se Javier Mascherano snappe ballen. Argentineren la ut til Dirk Kuyt, som fant innbytter Ryan Babel i feltet.

Iskaldt avgjorde nederlenderen kampen.

Et lamslått United-lag maktet aldri å slå tilbake. En hodeløs duell i luften signert Nemanja Vidic sendte i stedet Xabi Alonso som død i gresset - og Vidic av banen med sitt andre gule kort.

Til topps
Dermed har Liverpool brutt en av klubbens verste forbannelser. Ikke bare tok Benitez sin første seier mot United: Ryan Babels matchvinnermål var også det første scoret av egne spillere - mot United - i seriesammenheng under hans styre.

De tre tidligere har alle vært selvmål.

Liverpool er dermed tabelleder i Premier League før resten av runden spilles.

Carlos Tévez  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Carlos Tévez (Foto: PAUL ELLIS/AFP)