Liv Signe Navarsete ble enstemmig og til dundrende applaus valgt til leder da Senterpartiet holdt ekstraordinære landsmøte i Folkets Hus i Oslo fredag ettermiddag.  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX/)
Liv Signe Navarsete ble enstemmig og til dundrende applaus valgt til leder da Senterpartiet holdt ekstraordinære landsmøte i Folkets Hus i Oslo fredag ettermiddag. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX/)

- Mer sentrumspolitikk

Nyvalgt Sp-leder Liv Signe Navarsete benyttet sin første tale som partileder til å utfordre Venstre og Krtstelig Folkeparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO (tv2nyhetene.no): Fredag tok hun over ledelsen av Senterpartiet etter Åslaug Hagas dramatiske avgang i juni, og hvileskjæret med Lars Peder Brekk.

- Vi skal bygge landet med moderne veier, jernbane og bredbånd som er brede nok. Jeg gleder meg til å være byggeleder, sa Navarsete på et ekstraordinært landsmøte.

Les også: Velgerne rømmer fra Sp

- Strekt ut en hand

I sin tale på landsmøtet advarte Navarsete også de partifellene som har tatt til orde for et nærmere samarbeid med de andre sentrumspartiene.

- Regjeringen har strekt ut en hand til Kristelig Folkeparti og Venstre i Stortinget. Jeg mener Arbeiderpartiet, SV og vi i fellesskap har oppnådd mange gode resultat. Vi har fått langt mer sentrumspolitikk alene enn KrF og Venstre gjorde til sammen i sitt samarbeid med Høyre og Frp som støttespiller, sa Navarsete.

Se intervjuet med den nyvalgte lederen (intervjues av TV 2s reporter Kjetil Løset):

Nær sperregrensen

Oppgavene står i kø for Senterpartiets nye byggeleder. TV 2s partibarometer viser at partiet balanserer på kanten av sperregrensen.

- Hvordan skal du klare å løfte Senterpartiet?

- Vi må nå ut til flere

- Det er stort sett bare en oppskrift og det er hardt arbeid, hardt arbeid og hardt arbeid, sier Navarsete som vil jobbe med å gjøre partiet tydeligere.

- Partiet må bli relevant for flere enn i dag. Vi må klare å kommunisere tydeligere vår politikk som er mye bredere enn mange tror som vil sette oss i bås. Å nå ut til flere er hovedmål nummer en, sier den nyvalgte partilederen.