brann trening  (Foto: PATRICK STRAUB/EPA)
brann trening (Foto: PATRICK STRAUB/EPA)

- Brann driver ikke toppidrett

Brannlege Ola Jøsendal kommer med en knusende dom over måten det trenes på i bergensklubben.

Bergen (TV 2 Sporten): Brann driver ikke toppidrett, hevder den medisinsk ansvarlige og skylder på toppledelsen. Ola Jøsendal mener det er en stor distanse mellom Brann-spillerne og toppidrettsutøvere.

- De fleste spillerne i Brann har nok en stor treningsvilje, men det er mye å gå på. Man kunne trent mye mer. Med god tilrettelegging mener jeg at man kanskje burde trene 50 prosent mer, sier Jøsendal til TV 2 Sporten.

- Enhver kan bli Tippeliga-spiller
I dag trener Brann-spillerne rundt halvannen time seks ganger i uka - til sammenligning trener OL-sølvmedaljevinner Alexander Dale Oen opptil seks timer daglig.

- Belastningen som han har tåler nok ikke jeg. Her er vi nok mer opptatt av lag og lagbygging, sier kaptein Eirik Bakke.

- Jeg er av den oppfatning at du kan ta enhver talentløs norsk ungdom og trene han seks timer med fotball daglig. Da er det nesten umulig om den spilleren ikke blir god nok for Tippeligaen, sier Ola Jøsendal.

- Utålmodig ledelse
Skylden for at det ikke drives toppidrett i klubben legger legen på ledelsen:

- Utålmodigheten på toppen i organisasjonen. Kortsiktig resultattenkning kontra det å være villig til å investere treningsmessig over tid og få et mye bedre resultat på lang sikt. Den tålmodigheten tror jeg vi hadde profittert veldig på, sier Jøsendal som presiserer at en eventuell opptrapping av treningsmengde må gjøres på riktig måte.

- I alle individuelle idretter driver man treningsregulering på detaljnivå. Gjør man det systematisk på fotball, kunne man trent veldig mye mer. Man må trene roligere, men kan gjøre det i langt større grad, mener Jøsendal.

Se Jøsendal forklare seg her:

262575