Lance armstrong  (Foto: FRANCK PREVEL/AP)
Lance armstrong (Foto: FRANCK PREVEL/AP)

Joda, Lance er tilbake

Ryktene viser seg å stemme. Nå skal Lance Armstrong vinne Touren for åttende gang. Johan Kaggestad gleder seg allerede.

Lance Armstrong returnerer til sykkelsirkuset for å vinne Tour de France neste år. Det opplyser talsmannen hans, Mark Higgins, til Associated press.

Si din mening om comebacket nederst i artikkelen.
Se kavalkade av Armstrongs karriere i videovinduet øverst.

Hør Lance Armstrong uttale seg om comebacket

Ingen andreplasser
Det er ikke bestemt hvilket lag han skal sykle for.

- Vi skal ikke vinne andreplasser, sier Bill Stapleton, advokat og nær venn.

Om Armstrong lykkes i å seire i Tour de France neste år vil han bli den eldste vinnereren gjennom tidene.

Han er allerede den rytteren som har vunnet verdens mest prestisjetunge sykkelritt flest ganger, sju ganger på rad fra 1999 til 2005.

Til Vanity Fair sier Armstrong at det er 100 prosent sikkert at han stiller i Tour de France neste sommer, og tror ikke alderen vil tynge ham.

- Jeg blir trøtt i ryggen litt raskere enn tidligere, og jeg er litt senere ute av sengen enn jeg pleide, men når jeg er på sykkelen føler jeg meg like bra som jeg gjorde før.

Les også: - Håper Lance får konkurranse

Overvant kreften
Lance Armstrong slo for alvor gjennom da han ble verdensmester i 1993, og er den moderne tids største sykkelstjerne.

Karrieren holdt på å ta en brå slutt i 1996 da amerikaneren fikk konstatert testikkelkreft med spredning til hjerne og lunger. Armstrong ble imidlertid frisk og grunnla i 1997 Lance Armstrong Foundation, som gir støtte til kampen mot kreft.

- Blir helt vanvittig
TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er begynt å glede seg som et barn til neste års Tour de France.

- Da får vi Armstrong, Sastre, Contador og Levi Leipheimer. Det blir helt vanvittig. Medieoppbudet kommer til å bli enormt i Monaco, der starten går, sier Kaggestad, som hadde slettet Armstrong fra sin sykkeldatabase.

- Nå må jeg hjem og rette opp i det.

- Er dette det største comebacket i sykkelsportens historie?

- Jeg tror det. Han sto jo selv for et enormt comeback da han overvant kreftsykdommen. Greg LeMond sto også for et stort comeback da han vant Tour de France i 1989 etter å ha blitt skutt med hagle ved et uhell, sier sykkeleksperten.

Kaggestad mener Armstrong hele tiden har vist at han er en idrettslig supermann og minner om at han ble tidenes yngste VM-vinner i landeveisritt i Oslo i 1993.

- Etter kreften gikk det opp for ham at syklingen var det som betydde noe for ham. Da ble han veldig flink til å fokusere på det han ville gjøre - som å vinne Tour de France.

I pensjonisttilværelsen har Lance Armstrong holdt formen ved like. Han har blant annet løpt New York-maraton på anstendige tider.