Sarah natasha melbye (Foto: Pressebilde)
Sarah natasha melbye (Foto: Pressebilde)

Slik spiller du «Vil du bli millionær» direkte

Her finner du brukerveiledningen til hvordan du kan spille «Vil du bli millionærs» direktespill hjemmefra.

Det kjente og kjære TV-programmet «Vil du bli millionær» lanserer nå sitt eget nettspill som du kan spille i din egen stue - mens programmet vises på TV.

«Vil du bli millionær»-spillet delt opp i to forskjellige utgaver: Ukespillet og direktespillet.

For ditt eget beste kan du like så godt lære deg forskjellen med en gang. Nedenfor finne du en forklaring på disse begrepene.

Hvordan fungerer direktespillet?

Hver lørdag klokken 20.00 går «Vil du bli millionær direkte på TV 2.

Samtidig, på tv2underholdning.no er det også mulig for folk der hjemme å delta i spillet. Her konkurrerer du mot andre som også sitter hjemme i stuene sine. Ved å delta kan du vinne muligheten til å komme i studio i neste ukes program.

Hvor bra du gjør det avgjør hvor mange lodd du vinner under hver runde. Loddene dine øker sjansen din til å vinne hovedpremien som er en Mazda 6.

Les om loddene nederst i saken!

Seks nettspillere vil bli offentliggjort på direkten i slutten av TV-programmet. Disse vinner muligheten til å komme i studio under neste program. (Dersom du ikke ønsker å delta i TV-programmet kan du krysse av for dette når du registrerer deg).

I motsetning til spilleren som sitter i stolen på TV, vil du ikke ryke ut av spillet dersom du svarer feil på et spørsmål. Poengene blir regnet utifra riktige svar, vanskelighetsgrad av spørsmål og hvor raskt du svarer.

Et castingpersonell velger ut de som får være med på TV i neste ukes program. De tar ut en liste fra en database på de førti beste spillerne fordelt på kjønn, alder og landsdel.

Etter andre del av programmet (mens nyhetene går) ringer castingpersonellet opp fem personer som får tilbud om å være med i programmet senere.

Hvordan fungerer ukespillet?

Hele uka, med unntak av lørdagskvelden klokken 20.00 kan du spille ukespillet.

Her opparbeider man seg lodd som øker sjansene til å vinne hovedpremien, en splitter ny Mazda 6, samt mindre ukespremier. Sjansen for å vinne bilen øker i takt med hvor ofte du deltar og hvor bra du gjør det.

TV 2s castingmedarbeidere vil også bruke databasen aktivt for å lete seg fram til spillere til TV-programmet, det er derfor store premiemuligheter både for hardbarka quizmestere og de som spiller kun for underholdningsverdiens skyld.

Spillet publiserer en highscoreliste som viser dags og ukesvinnere. Poengene blir regnet utifra riktige svar, vanskelighetsgrad og hvor raskt en svarer.

Samlet highscoreliste blir utregnet som et snitt med status fra den enkelte ukes spill.

Slik opparbeider du deg lodd

Hovedhensikten med spillet er å skaffe seg så mange lodd som mulig gjennom hele sesongen. Jo flere lodd, jo større sjanse for å vinne.

Jo oftere du spiller og jo bedre resultat du har, jo større er sjansene for å vinne. Vi opererer med fire kategorier, der hver kategori gir ulikt antall lodd. Bronsje gir ett lodd, sølv gir to, gull gir tre og platina gir fire.

Resultatene er delt opp slik:

Bronse gir 1 lodd
Sølv gir 2 lodd
Gull gir 3 lodd
Platina gir 4 lodd

Den beste plasseringen avgjør hvilken kategori du havner i.

Husk at sjansen for å vinne bilen øker i takt med hvor ofte du deltar og hvor bra du gjør det.

Sjekk highscorelisten!

Spillet publiserer en highscoreliste som viser dags- og ukesvinnere.

Samlet highscoreliste blir utregnet som et snitt med status fra den enkelte ukes spill.

Hvordan spiller jeg?

For å kunne spille, må du klikke deg inn på «Vil du bli millionær?»-nettsiden. Her vil alltid ukespillet ligge på topp, med unntak av lørdagskveldene fra klokken 20.00. Ukespillet blir da byttet ut med direktespillet som går samtidig med TV-programmet.

1. For å kunne spille både ukespillet og direktespillet må du være innlogget i TV 2s system. Det betyr at du kan bruke det samme brukernavnet og passordet som som du bruker i diskusjonsforumene på TV 2s nettsider. Dersom du ikke har vært innlogget før kan du opprette en ny bruker her.

2. Etter at du har logget deg inn får du tilbud om å laste ned en tilleggsprogramvare på dataen din. Denne gir deg mulighet til å se spillet i 3D, og er nødvendig for å kunne spille spillet.

Tekniske problemer? Klikk her