Thor Hushovd  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Thor Hushovd (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Hushovd  (Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX)
Hushovd (Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX)

Hushovd har signert

Thor Hushovd blir lagkamerat med Tour de France-vinner Carlos Sastre.

- Jeg kan ikke bekrefte noen ting foreløpig, sier Thor Hushovd.

Men TV 2 Sporten vet at den norske sykkelstjernen allerede har signert for det nye laget Cervélo TestTeam. Trolig vil den nyearbeidsgiveren offentligjøre signeringen onsdag i denne uken.

Og selv om Hushovd ikke kan bekrefte hvilket lag han har valgt, legger ikke Crédit Agricole-kapteinen skjul på at han er fornøyd med valget.

- Det er veldig spennende, spesielt at det blir veldig mye nytt. Tror det var på tide.

TV 2 Sporten meldte søndag at Cervélo høyst sannsynlig ble Hushovds nye arbeidsgiver.

Etter hva TV 2 Sporten forstår følger Gabriel Rasch med sin norske lagkamerat.

- Jeg anbefalte ham (Rasch) overfor laget, og håper naturligvis at han blir med, sa Hushovd søndag.

Les også: - Smart valg av Thor

Nytt lag, store målsettinger
Cervélo TestTeam er et resultat av Cervélo-gründer Gerard Vroomens drømmer og visjoner for sykkelsporten.

Ingeniøren har uttalt at laget ikke først og fremst skal være opptatt av sportslige resultater. Det er vel så viktig å være i front når det gjelder teknologi, i tillegg til å ha et godt forhold til sine samarbeidspartnere og ikke minst sykkelfansen, ifølge Vroomen.

Les også: - Trist at Carlos reiser

Det kanadiskregistrerte laget, som er et samarbeid mellom sykkelprodusenten Cervélo og delfabrikantene Zipp, Speedplay, Vittoria og 3T, har sikret seg kontinentallagstatus til neste år.

Det betyr at mannskapet ikke automatisk vil kvalifisere seg til å kjøre ProTour-ritt. De største etapperittene, som Tour de France og Giro d'Italia, vil det imidlertid være muligheter hos, ettersom arrangørene står fritt til å invitere hvilke lag de ønsker.

At Cervélo får billett til neste års Tour, synes ganske sikkert. Med mindre Sastre avlegger en positiv dopingprøve i løpet av høsten eller vinteren, er det ganske usannsynlig at Tour-arrangør ASO lar den regjerende mesteren utebli fra neste års sykkelfest i Frankrike.

PS! Om Cervélo TestTeam faktisk blir hetende Cervélo TestTeam neste sesong er høyst usikkert. Ifølge Vroomen skal det ferske laget være på utkikk etter en egen hovedsponsor.