FORTELLER ALT: Mia Gundersen kommer med selvbiografi
FORTELLER ALT: Mia Gundersen kommer med selvbiografi

Mia Gundersen: - Mamma var narkoman

I sin ferske selvbiografi «Jeg er Mia» som snart kommer ut, forteller Mia Gundersen åpenhjertig historien om morens rusmisbruk.

- Selv de mangfoldige gangene vi fant henne i koma etter at hun hadde hevet i seg sterke medikamentar som rohypnol, somadril og paralgin forte, alt på en gang, i én eneste dødelig cocktail, benektet hun å ha et problem. Ja, også de gangene da hun måtte pumpes på sykehuset på grunn av overdose, avviste hun hardnakket de faktiske forholdene, forteller Mia i sin selvbiografi.

Se og Hør bringer fredag utdrag fra boken.

FOLKEKJÆR: Da Mia gifter seg med Marcel Lelienhöf i 2002 slet moren med rusproblemer.
FOLKEKJÆR: Da Mia gifter seg med Marcel Lelienhöf i 2002 slet moren med rusproblemer.
Mia Gundersen har vært en av norges mest profilerte kjendiser siden hun i 1999 spilte rollen som "Mette" i monstersuksessen «Offshore» på NRK.

Tror på åpenhet

Den populære skuespilleren har tidligere delt svært private deler av sitt liv med det norske folk, men historien om morens rusmisbruk har til nå kun vært kjent av de færreste.

- Jeg tror på åpenhet om smertefulle forhold generelt. Det har blitt min grunnleggende livsfilosofi. Åpenhet gjør det lettere å søke profesjonell hjelp, forteller Mia.

Sørger over det mor tapte

I boken forklarer Mia også hvordan hun opplever savnet etter moren.

«Når jeg i dag sørger over mors død, er det ikke en sorg som handler så mye om at jeg savner henne. Det er heller ikke en sorg av det slaget som går over i sinne fordi hennes tilstand påførte meg mye smerte i livet mitt. Jeg sørger over alt det mor selv tapte, alt det ulevde i livet hennes», forteller Mia.

I vinter døde Unni Gundersen 70 år gammel av en overdose heroin.