Rebublikanernes presidentkandidat John McCain.  (Foto: JOHN GRESS/REUTERS / SCANPIX/)
Rebublikanernes presidentkandidat John McCain. (Foto: JOHN GRESS/REUTERS / SCANPIX/)

- McCain klar til å lede

USAs president George W. Bush mener USA trenger en president som lærte av 11. september.

I natt kom republikanernes landsmøte i St. Paul, Minnesota endelig skikkelig i gang, etter å ha blitt kraftig amputert som følge av orkanen Gustav.

McCain er klar

Det var full jubel i salen da det var tid for president George W. Bush sin tale på landsmøtet. I talen, som ble satellittoverført fra Washington, sa Bush at John McCain sin livserfaring har gjort ham klar til å lede USA.

- Jeg kjenner til de tøffe valgene som en president må ta. John McCain er klar til å ta de valgene. Han er klar til å lede denne nasjonen.

Se hele nattens sending fra Republikanernes landsmøte her.

- På offensiven

Bush la vekt på at landet trenger en leder som forstår utfordringene USA står overfor etter terrorangrepene 11. september 2001.

- Vi må være på offensiven, og stanse angrepene før de finner sted, og stedet for å vente på at vi blir angrepet igjen. Mannen vi trenger er John McCain, sa Bush.

Les også: Er Bush bra for McCain?
McCain sliter med seiersfest

Støttet Palin

I tillegg til orkanen Gustav, har også nyheten om visepresidentkandidat Sara Palins tenåringsdatter sin graviditet, satt sitt preg på landsmøtet. Bush ga sin helhjertede støtte til Pailin.

- Amerika får en sterk og prinsippfast visepresident i Alaskas guvernør Sara Palin, sa Bush og fikk massiv applaus fra salen.

Amerikanerne vil, ifølge Bush, stemme på McCain i høstens valg, rett og slett fordi han er best egnet.

Les også: Graviditet til besvær

Det er første gang siden 1968 en sittende president ikke selv deltar ved et landsmøte som skal nominere partiets presidentkandidat. På plass i St. Paul var imidlertid både visepresidentkandidat Sarah Palin, MCCains kone Cindy og presidentfruen Laura Bush.

tv2nyhetene.no følger USA-valget her