Pia dekker USA valget
Pia dekker USA valget

Pia dekker USA-valget

Pia Haraldsen er tilbake som politisk reporter. Nå dekker hun det amerikanske valget for TV 2.

Som en oppvarming til det amerikanske valget, skal Pia Haraldsen levere fyldige reportasjer flere ganger i uken fra den amerikanske valgkampen til TV 2s nettsider, tv2underholdning.no. I tillegg vil Pia levere reflekterte betraktninger både i sin tekstblogg og videoblogg. Det opplyser programdirektør Nils Ketil Andresen i TV 2.

- Pia kommer til å dekke valget på våre nettsider i høst. Vi har stor tro at våre lesere vil hygge seg med dette, sier Andresen, som ikke utelukker at Pias valgdekning kan dukke opp på tv-skjermen.

- Det er for tidlig å si noe om dette nå, men vi ønsker selvfølgelig at prosjektet skal nå så bredt som mulig, og da er tv et naturlig valg, sier han.

Godt i gang

Pia og redaksjonen hos Rubicon TV er godt i gang med prosjektet, og det norske folk kan allerede i begynnelsen av oktober se Pia i aksjon.

Hovedpersonen selv begynner å bli klar for avreise, og forteller at hun har studert sine norske kolleger i utlandet med argusøyne for å hente inspirasjon. Hun innrømmer at hun har lært en ting eller to.

- De andre journalistene har et problem: De fokuserer for mye på innhold. Det er viktig å huske av vi jobber i et visuelt medium. Det viktigste er ikke hva du sier, men at du ser bra ut når du sier det. Se på Anders Giævers garderobe, for eksempel. Bare skoene mine er verd mer enn hele garderoben hans. Han minner mest av alt om en om en av polakkene som raker løv i hagen vår på Snarøya, sier Pia Haraldsen til tv2underholdning.no.

Marianne Aulie

Ethvert utenlandsopphold krever grundig research før avreise, og Pia har fått sin dose gjennom personlige bekjentskaper.

- Jeg har blant annet snakket mye med min gode venninne Marianne Aulie. Hun har allerede bodd flere måneder i dette landet og har dermed opparbeidet seg en unik kunnskap om hvordan det politiske systemet fungerer der borte. Det heter jo «If you can make it there, you’ll make it anywhere». Så det er jo inspirerende for både Obama, McCain og meg selv.

Pia har tidligere dekket amerikansk politikk for TV 2. Se video nedenfor.
(Artikkelen fortsetter under videoen).

261219

Hard kamp

Tross mye positiv medieomtale i forbindelse med demokratenes landsmøte forrige uke, klarer ikke Barack Obama å dra nevneverdig fra konkurrenten John McCain. Ifølge en meningsmåling fra Gallup, leder Obama med knappe seks prosentpoeng, så at det er stor spenning knyttet til høstens valg, er det ingen tvil om. Pia er også spent, og understreker at Obama hør størst grunn til å være bekymret.

- For å si det slik: Obama er som som capribuksen. Et smakfullt valg på en sommerdag, men meget risikabelt når høststormene kommer.

Livsstil og økonomi

Pia er hemmelighetsfull i forhold til hva publikum kan vente seg i høst, men røper at det blir en god blanding av økonomi og livsstilsstoff.

- Økonomi er vel det jeg brenner mest for. Med min shoppingbakgrunn vet jeg alt om å håndtere store budsjetter. I tillegg kommer jeg til å ta opp viktige spørsmål som går på årsker til prisveksten på spray-tan og hvilken av kandidatene har høyeste body-mass-index, avslører Pia som understreker hva som er viktigst for henne:

- Aktuell og sensuell på samme tid, akkurat som Obama, sier hun og legger til at når det skjer noe, kommer hun til å ligge ved bassengkanten et sted i nærheten.

Klar for flere plattformer

Som trendsetter er det viktig for Pia å være del av en multimedial strategi, og at hun nå primært skal ut på nett synes hun er spennende.

- Min langsiktige visjon er å være fresh på alle plattformer: Podcast, mobiltelefoni, avis og faks. Jeg har alltid vært opptatt av å ligge i front, både når det gjelder håndvesker og medieplattformer, sier hun.

Det skorter ikke på ambisjonene til den sprudlende Bærum-jenta. Hun ønsker nemlig å gå inn i historiebøkene.

- Ved å kombinere sensualitet og nyskaping skal jeg møte utfordringene som endringstakten i medielandskapet byr på og ta sats mot min ambisjon om å bli TV 2s beste USA-korrespondent gjennom tidene.

«Pia dekker USA-valget» kommer på tv2underholdning.no i oktober.