Robinho  (Foto: ALEX GRIMM/REUTERS)
Robinho (Foto: ALEX GRIMM/REUTERS)

Til England for rekordsum

Robinho er klar for Manchester City.

- Vi har gått med på å selge Robinho av menneskelige grunner, av sportslige grunner - og for en anseelig sum med penger, sier Real-president Ramon Calderon ifølge Sky Sports.

32 millioner pund er overgangsrekord på øyriket.

City lokket med en ukelønn på en million kroner og rundt klokken halv ett - en halv time før fristen gikk ut, ble avtalen bekrefet på Sky Sports.

- Det er en fantastisk signering for oss. Hvis vi skal kjempe i toppen, må vi lokke til oss store spillere. Og det har vi gjort nå, sier City-manager Mark Hughes til Sky Sport News natt til tirsdag..

- Det har vært en prosess som skjøt liv mandag ettermiddag. Ting gikk veldig fort, papirarbeidet gikk igjennom og Robinho er Manchester City-spiller, forteller Hughes.

Overgangen er sensasjonell og skjedde under et døgn etter at City fikk nye eiere: Den arabiske forretningsgruppen Abu Dhabi United Group for Development and Investment (ADUG) overtok klubben mandag morgen, og fikk umiddelbart et 300 millioner kronersbud på Dimitar Berbatov akseptert av Tottenham.

Men bulgareren gikk til Manchester United i stedet. Det fikk Manchester City-ledelsen til å vende blikket sørover.

Mark Hughes snuste en stund på Valencias EM-helt David Villa og Stuttgart-spissen Mario Gomez.

Med mandag kveld avslørte Sky Sports at Real Madrid har akseptert et bud på spissen Robinho på 32 millioner pund, rundt 313 millioner kroner. Dette er to millioner pund mer enn Chelsea betalte for Andrej Sjevtsjenko, da han ble Englands dyreste ved å gå fra Milan for to år siden.

Brasilianeren ville vekk, ønsket seg til Chelsea. Ifølge Sky Sports' korrespondenter ønsket ikke Real Madrid å selge Robinho til Mesterliga-rivalen Chelsea. Det åpnet døren for nyrike Manchester City.

Les også: Her er dagens overganger