Alt kan gjøres klart dagen i forveien og settes kaldt natten over.

Grillspidd:

Hver og en lager sitt eget grillspidd med råvarer de velger selv.

Grønnsaker:

Skjær grønnsaker oppi biter og legg på et serveringsfat.
Forslag til grønnsaker:
Squash, paprika, sopp, løk, tomater.

Kjøtt:

Kylllingfilet, svinefilet ev lammefilet eller storfefilet.
Gjerne marinert, deles i litt store terninger og legges hver for seg på serveringsfat.

Pølser:

Pølser av forskjellige slag skjæres i biter og legges på fat.

Fisk:

Laks og f.eks torsk skjæres i biter og legges på fat.

Lett Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

Sett fram fatene og hver og en lager sine grillspidd med det de liker.
Pensle spiddene med en blanding av olivenolje, sitronsaft, salt, grovmalt pepper og ev urter.

Grill over rødglødende kull.

Server med valgfri potetsalat, mangodressing og grønn salat.

Potetsalat med vinaigrette:

8-10 mellomstore poteter
8-10 sukkererter
1 vårløk
reddiker
1/2 dl olivenolje
3 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk
salt, pepper
1 ss kapers (kan sløyfes)

Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann.
Poteter med tynt skall kan beholde skallet på.
Rens sukkererter og forvell dem.(Legg i kokende vann, kok opp på nytt, og ha raskt over i iskaldt vann.)
Sukkerertene skal fremdeles være sprø.
Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper og kapers.
Del de kokte, varme potetene i skiver eller terninger.
Strimle opp sukkerertene, og skjær vårløken og reddikene i biter.
Bland grønnsakene sammen oghell dressingen over.
Server potetsalaten til grillet kjøtt, pølser eller fisk.

Kremet potetsalat:

6-8 mellomstore kokte poteter
1-2 epler
1 1/2 dl lettrømme eller Kesam
1/2 dl majones
1 1/2 ss ravigottesaus eller sennep
1/2 dl finhakket gressløk eller vårløk
salt, pepper

Skjær poteter og epler i terninger.
Bland sammen rømme, majones, ravigottesaus, gressløk, salt og pepper.
Vend inn poteter og epler.

Mangosalsa:

2 mango
1/2 slangeagurk
1 rød paprika
1 ts frisk, hakket mynte
1 ss olivenolje
1 ts lime eller sitronsaft

Rens og skjær mango, slangeagurk og paprika i små terninger.
Bland inn mynte, olje og sitronsaft.
La salaten stå og trekke 20 - 30 min før servering, eller natten over i kjøleskapet.