Rassladd2 (Foto: TV 2)
Rassladd2 (Foto: TV 2)

Mann skadet etter steinras

En mann er alvorlig skadet etter at bilen han satt i ble tatt av steinras ved Oppdølstranda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann fikk alvorlige skader etter et steinras søndag ettermiddag ved Oppdølstranda i Møre og Romsdal. Mannen er nå på Molde sykehus.

To biler tatt av ras
Politiet forteller til TV 2 at to biler ble tatt av et hundre meter bredt steinras søndag ettermiddag på riksvei 70 i Sunndal.

En mann i den ene bilen fikk alvorlige skader og er tatt hånd om av ambulansepersonell. Paret i den andre bilen kom uskadd fra ulykken.

Politiet utelukker søndag kveld at flere biler kan være tatt av raset.

n-ras-2408-ftp#2 (Foto: TV 2)

- Veldig uhyggelig
Øyenvitne Jan-Erik Larsen forteller til TV 2 nyhetene at han såg raset som gikk nedover skrenten. Han kom til rasstedet og såg at en bil var truffet av en stor steinblokk. Det satt flere mennesker i denne bilen.

- Situasjonen var veldig uhyggelig. Det gikk hele tiden små ras mens vi sto ved rasstedet, forteller Larsen.

- Det kom pårørende springende til bildene som var tatt av raset. Heldigvis hadde disse pårørende kommet seg gjennom raset før bilen ble knust av steinblokkene. Bilen hadde kjørt inn i en tunnel lenger fremme. Det hadde heldigvis gått bra med folkene i denne bilen, forteller Larsen.

Veien fortsatt stengt
Det går fortsatt små ras i området, og veien er stengt.

Operasjonsleder Jan Erik Kjeller ved Sunndal lensmannskontor forteller til TV 2 Nyhetene at klokken 21:35 søndag kveld meldte innsatsleder at redningsoperasjonen var over. Hjelpemannskaper har nå trukket seg ut av rasområdet.

Veien er nå stengt mellom Sunndalsøra og Oppdøl. Det er en strekning på ca. seks og en halv km på riksvei 70. Kjeller forteller at veien vil forbli stengt inntil veimyndigheter og geologer kan sikre veien igjen for trygg ferdsel.

Raset skjedde på riksvei 70 ved utgangen av andre tunnel på vei fra Sunndalsøra mot Kristiansund, opplyses det fra lensmannskontoret i Sunndal til TV 2 Nyhetene.

Rassikring på stedet
Øyenvitne Larsen kan fortelle at det var rassikring på rasstedet allerede.

- Det er omfattende rassikring på ulykkesstedet. Det er forbygging i betong og sikringsnett oppover fjellsiden, sier Larsen.

Larsen forteller at det var tydelige spor i fjellet etter en enorm steinblokk som hadde løsnet oppe i fjellsiden. En kjempeblokk som har tatt med seg steinmasser på veien nedover.

Ras2 (Foto: TV 2)

- Steinblokken hadde gått gjennom rassikringen, og knekt flere trær på veien. Autovernet var ødelagt og det var store hull i asfalten, forteller øyenvitne Larsen. Det har absolutt vært store krefter i sving.

Vanskelig å få oversikt
Det tok tid før politiet fikk oversikt om det var flere personer og biler som ble tatt av raset. Kjeller fortalte til TV 2 at de vurderte fortløpende om det var trygt å ta seg inn i raset for å leite etter flere biler og folk.

- Det er farlig redningsarbeid, sier Kjeller.

Raset var omkring hundre meter bredt og gikk like ved Trettøytunnelen.

Rasfarlig vei
Det har tidligere vært en lang og het debatt om den rasfarlige veien Oppdølstranda.