kristin halvorsen_680 (Foto: Falch, Knut , © LOCH )
kristin halvorsen_680 (Foto: Falch, Knut , © LOCH )

- Velgerne vil ha mer SV-politikk

Kristin Halvorsen er selvsikker foran valget, men lover at de ikke kommer til å gå i Arbeiderpartiets 36,9%-felle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en selvsikker Kristin Halvorsen som innledet SVs landsstyremøte tirsdag. Det neste året skal hun vise hva som er forskjellene mellom de rød-grønne og de blå.

Dårlige meningsmålinger
SV har kommet dårlig ut på de siste meningsmålingene, mens Høyre og Frp har høstet gode resultater. SV-lederen er ikke bekymret, men mener derimot at de dårlige meningsmålingene er en stor fordel for partiet.

- Alle de som nå tror at de turner høyt på meningsmålingene skal nå få vite hvordan et demokrati fungerer. Jeg mener at det er bra at vi har flere meningsmålinger med blått flertall. Vi har ett år på oss. Hvis velgerne vil ha høyrepolitikk, så får de høyrepolitikk, men jeg har opplevd dette motsatt, sier Halvorsen.

Utålmodige velger
Halvorsen mener velgerne har vært utålmodige med den rød-grønne regjeringen, men påpeker at det er tydelig at folk vil ha mer SV-politikk.

- Jeg har opplevd det som en utålmodighet blant mange velgere, blant oss selv og blant våre viktigste støttespillere. De er fornøyde med hva vi får til, men utålmodige på at vi skal få til enda mer. Da er det altså mye større rom for mer SV-politikk enn det er for Høyre- og Fremskrittspartiet-politikk, sier Halvorsen.

- Vi skal ta dem høflig, skikkelig og på alvor. Vi liker politisk debatt, og nå skal vi få fram forskjellene

Halvorsen sier SV har lært av andres feil, og vet hvilke feller de ikke skal gå i. SV skal blant annet styre langt unna 36,9%-fellen

- Den skal vi aldri gå i. Akkurat der har vi lært av andres feil.

Kameratslig tone og lagånd
Før det kommende valget møter SV på nye utfordringer. De skal for første gang ikke bare fronte seg selv, men skaffe stemmer til et konkret regjeringsalternativ.

- Vårt viktigste bidrag til et nytt rødgrønt flertall, er å gjøre et godt valg selv, sier hun og understreker samtidig at det ikke er SV sin jobb å skaffe stemmer til AP og SP.

SV skal drive valgkamp med en kameratslig tone overfor to samarbeidspartnere, men på den måten at de dyrker SVs egenart og hva de kan bidra med i fellesskapet. Halvorsen mener SV har gjort en viktig jobb for det rød-grønne fellesskapet.

- Mye av det som har gitt prosjektet farge, retning, mål og mening, er våre gamle kampsaker og våre politiske gjennomslag, sier hun.

Fortsetter barnehagekampen
Det er en sak Kristin Halvorsen prioriterer framfor noen annen. Målet er fremdeles å sørge for at alle barn i Norge får barnehageplass når de ønsker det.

- Dette er radikal politikk, barnepolitikk, kvinnepolitikk, økonomisk politikk og mobilisering av arbeidskraft. Det er alt på en gang. Og det er helt konkret og ikke flytende. Vi er ikke helt i mål enda, men det kommer til å forandre Norge.

Ifølge Halvorsen er barnehagesaken en god grunn til å gi sin stemme til SV.

- Det viser at en stemme til SV har vært med på å få til noe som er stort og viktig.