Svein Erik Edvartsen  (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Svein Erik Edvartsen (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Nilsen slakter Edvartsen

Jeg forstår ikke hvilken linje han legger seg på, raser Steinar Nilsen.

Fredrikstad - Tromsø: 2-0

Fredrikstad / Bergen (TV 2 Sporten): Tromsø har en dyster tippeligastatistikk på bortebane mot Fredrikstad. Laget fra plankebyen er det eneste Tippeliga-laget Tromsø ikke har slått på bortebane. Den statistikken står ved lag etter kveldens kamp.

Les også: FFK mot toppen

- Skjønner ingenting
Tromsø-trener Steinar Nilsen mente kampleder Svein-Erik Edvartsen ga hjemmelaget flere «gavepakker» og samtidig snøt Tromsø og Tom Høgli for straffespark før pause.

Staffen som Edvartsen tildelte Fredrikstad etter at Tromsø-keeper dyttet Raymond Kvisvik, har Nilsen null forståelse for.

- Den skjønner jeg ingenting av, konstaterer Nilsen, men påpeker samtidig at han mente dommertrioen gjorde feil begge veier.

Se den omdiskuterte situasjonen her:

258330

Tilbake etter Zajic-blunderen
Edvartsen havnet også i fokus sist gang han var i aksjon i for snaue to uker siden. Da viste han feilaktig ut Vålerengas Bojan Zajic i oppgjøret mot nettopp Tromsø.

NFF reagerte med å frifinne Zajic fra karantene og i stedet ilegge Edvartsen «karantene» ved å fjerne han fra oppgjøret mellom Molde og Aalesund. I kveld var pipeblåseren tilbake på banen og havnet nok en gang i fokus.

- Hadde tankene i VIF-kampen
Nilsen mener Edvartsen fortsatt hadde tankene på hendelsene fra sist gang han var i aksjon.

- Det var tydelig at Vålerenga-kampen hang i hodet hans ennå, jeg skulle ønske vi hadde fått en dommertrio fra NFF som var ferdig med det som har vært for to uker siden. Det synes jeg ikke vi hadde i dag, sier Nilsen med klar adresse til Edvartsen.

Se Intervju med Nilsen og Ramovic, samt de omdiskuterte situasjonene i videovinduet under:

258355

Ble advart i pausen
Han reagerte også sterkt på en anmodning trenerteamet fikk fra dommertrioen i pausen.

- Det var veldig veldig rart. Når vi også selv blir advart på benken om at vi er for aktive i vår coaching, da synes jeg det er fantastiske kommentarer som kommer derfra, sier Nilsen.

Oppgitt Ramovic
Tromsø-keeper Sead Ramovic var tydelig oppgitt over dommeravgjørelsen som ga straffesparket. Han mener Kvisvik filmet og at Edvartsen feilvurderte.

- Nå man ser en tung spiller som dette faller på denne måten og dommeren sier det er straffe, ja da forstår jeg ingenting, sier Ramovic.

- Synes du det er straffespark? Spør en retorisk Ramovic.

Se Intervju med Nilsen og Ramovic, samt de omdiskuterte situasjonene i videovinduet øverst på siden.