FERDIG I BRANN: Espen Steffensen (t.h) sammen med Mons Ivar Mjelde. Nå er Steffensen ferdig i Brann (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
FERDIG I BRANN: Espen Steffensen (t.h) sammen med Mons Ivar Mjelde. Nå er Steffensen ferdig i Brann (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Mjeldes assistent fikk sparken

Mons Ivar Mjeldes assistent Espen Steffensen har fått sparken i Brann.

BRANN STADION (TV 2 Sporten): Espen Steffensen har vært Mons Ivar Mjeldes assistenttrener siden 2003. Han har vært med på cuptriumfen i 2004 og ikke minst gullsesongen i fjor.

Men torsdag er det klart at Steffensen er ferdig i klubben, og Branns sportslige apparat må ut på jakt etter en ny assistenttrener for Mons Ivar Mjelde.

Steffensen hadde opprinnelig en kontrakt med Brann som strakk seg frem til 31. desember 2008. På torsdagens Brann-trening var Steffensen ikke tilstede.

- Jeg er ute på fisketur, og har ingen kommentar til dette. Det må du ta med den sportslige ledelsen, er alt Espen Steffensen vil si om saken på telefon til TV 2 Sporten.

Aabrekk blir ny trener
Harald Aabrekk fungerte som Mjeldes assistent på torsdagens Brann-trening. Iført treningstøy tok han over Steffensens tidligere oppgaver.

I en pressemelding opplyser Brann at Aabrekk vil ta steget fra rollen som speider og inn på treningsfeltet. Han vil inngå i trenerteamet under hovedtrener Mons Ivar Mjelde sin ledelse.

- Vi vet at Harald er en ressurs. I en situasjon der vi har slitt med å få ut lagets potensial, har vi funnet det naturlig å be ham bidra tettere opp mot A-laget, sier sportssjef Roald Bruun-Hanssen til Brann.no.

Espen Steffensen har gjort det klart overfor Brann at han ikke ønsket å trekke seg som trener. Han fikk tilbud om å overta som speider, men ønsket ikke en slik stilling.

- Det er derfor med beklagelse Brann informerer om at Steffensen og Brann har valgt å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning. Steffensen slutter dermed i Brann fem måneder før kontraktens utløp. Partene er enige om en sluttavtale i henhold til inngått kontrakt., heter det fra Brann.

TV 2 Sporten kjenner til at Steffensen i lang tid var i utgangspunktet mot ansettelsen av Aabrekk i Branns trenerteam, og at han slutter helt i klubben er en konsekvens av dette.

FERDIG I BRANN: Espen Steffense, her sammen med Mons Ivar Mjelde, er ferdig i Brann. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Steffensen var lojal
Branns sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen hevder at han er fornøyd med den jobben Mjeldes mangeårige assistent har gjort for klubben.

- Espen Steffensen har gjort en meget god jobb for Brann i mer enn fem år. Han har vært lojal og pliktoppfyllende, og vi er meget takknemlig for jobben han har gjort for klubben. Vi ønsker ham lykke til videre, sier Bruun-Hanssen.

Brann-spillerne ble informert om saken før dagens trening.

Riktig av Brann å sparke assistenttreneren? Si din mening og diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet under!