JEG ER REN: Michael Phelps skal sette ny olympisk medaljerekord på ærlig vis.  (Foto: JASON REED/REUTERS)
JEG ER REN: Michael Phelps skal sette ny olympisk medaljerekord på ærlig vis. (Foto: JASON REED/REUTERS)

- Jeg er ikke dopet

Michael Phelps skal ta åtte gull på ærlig vis.

Det er et van(n)vittig mål han har satt seg. Michael Phelps skal slå den 36 år gamle rekorden til Mark Spitz med antall gull i et OL, nemlig syv.

Amerikaneren går nemlig for smått stormannsgale åtte medaljer av edleste valør og det på åtte dager. Med et slikt mål blir det spekulasjoner.

- Det eneste jeg kan kontrollere er meg selv og jeg vet at jeg er ren, sier Phelps.

Knallhardt program
10. august starter hardkjøret for 23-åringen. Da åpner han rekordforsøket med 400 meter medley. Hver påfølgende dag kommer det en ny øvelse, først 4 x 100 meter fri stafett, etterfulgt av 200 meter fri, 4 x 200 meter fri stafett, 200 meter butterfly, 200 meter medley, 100 meter butterfly og 4 x 100 meter medley stafett.

Han har verdensrekord på seks av dem.

Tøff vei
Phelps deler for øyeblikket rekorden for antall medaljer i et og samme OL. Han tok seks gull og to bronsemedaljer under Aten-OL for fire år siden, men den største svømmeren verden har sett siden Spitz har ikke kommet lett til det.

Han fikk diagnosen ADHD som ung, noe som var en medvirkende årsak til at han begynte å svømme. For snart fire år siden ble han hengt ut for hele nasjonen da han ble tatt for fyllekjøring.

I år har et brukket håndledd satt han utenfor i lang tid, men under det amerikanske OL-uttaket viste han storform igjen.

- Jeg har hatt både opp- og nedturer, men jeg er kommet tilbake fra skadene. Vi jobbet for å holde formen ved like, så da jeg var klar til å hoppe i vannet var jeg hvor jeg skulle være, sier Phelps.