Muslirundstykker

Grove rundstykker med rosiner, nøtter og tørket aprikos. Oppskrift fra ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Hold igjen ca 2 dl av grovbakstmelet. Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også gjær, salt , hakkede nøtter, aprikos og rosiner.

Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland godt sammen. Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv. Bland / elt godt sammen for hånd i ca 5 min og tilsett de 2 dl av melet helt mot slutten.

Bruk en skje og legg deigen som ”rundstykker” på bakepapirkledt stekebrett . Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 o C i i 15-20 min.

Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Oppbevar i fryseposer.

Se del 2 her

482569