Muslirundstykker
Muslirundstykker

Muslirundstykker

Grove rundstykker med rosiner, nøtter og tørket aprikos. Oppskrift fra ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hold igjen ca 2 dl av grovbakstmelet. Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også gjær, salt , hakkede nøtter, aprikos og rosiner.

Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland godt sammen. Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv. Bland / elt godt sammen for hånd i ca 5 min og tilsett de 2 dl av melet helt mot slutten.

Bruk en skje og legg deigen som ”rundstykker” på bakepapirkledt stekebrett . Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 o C i i 15-20 min.

Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Oppbevar i fryseposer.

Se del 2 her