Tirsdag holdes det et stort folkemøte på Andøya i forbindelse med planene om et gigantisk asylmottak. Frp er kritiske og mener at et lokalsamfunn bestående av 2600 innbyggere vil få en stor utfordring ved å ta imot 1000 nye innbyggere.

- Uforsvarlig
- Det er uforsvarlig, uansvarlig og på grensen til galskap når et lite samfunn på 2600 mennesker skal nærmest ta imot halvparten av innbyggerne de har fra før på et asylmottak, sier Frps vararepresentant på Stortinget, Mazyar Keshvari.

Men det blir ikke så mange ifølge ordføreren på Andøya.

- Ute av kontroll
- Jeg hører at han har prøvd å snu på det, men realiteten er at uansett hva slags type mennesker dette er så klarer ikke et så lite samfunn å fremskaffe barnehage, eldreomsorg og grunnleggende helsetjenester når man over natta skal få tusen flere innbyggere, sier Keshvari som også synes det er for mye med et par hundre asylsøkere.

- Problemet er at innvandring og asylpolitikk i Norge er totalt ute av kontroll. Hele det norske samfunnet nærmer seg en smertegrense på hva vi har kapasitet til, sier Keshvari til TV 2 Nyhetskanalen

Landets beste mottak
Ordfører på Andøya Jonni Solsvik (H) er derimot optimistisk, og sier at målet ikke er å få landets største mottak, men å skape landets beste.

- Jeg er ubetinget positivt uten at det der vil undervurdere de utfordringene som er knyttet til det å være vertskommune for et asylmottak, sier Solsvik til TV 2 Nyhetskanalen.

Han tror antall asylsøkere vil ligge på et sted mellom 3- 500.

- Store utfordringer

- Det er likevel veldig stort og stiller store utfordringer til at vi må ha ressurser til å skape et asylmottak hvor det er stor aktivitet og et innhold som gjør at asylsøkerne får en bra tilværelse, sier Solsvik.

Tirsdag klokken 17 starter folkemøtet.
Problemstillinger som overkjøring av lokalbefolkningen, spørsmål om helsevesenet og sikkerhet er saker som opptar lokalbefolkningen. Det er ventet høylytte diskusjoner, ikke minst på bakgrunn av hendelsene i Våler 24. juli der en gjeng utstyrt med jernstenger og hammere angrep Nordbybråten transittmottak.