Gull Dubai (Foto: AFP PHOTO/KARIM SAHIB/SCANPIX)
Gull Dubai (Foto: AFP PHOTO/KARIM SAHIB/SCANPIX)

25.000 i nytt pyramidespill

Det norske selskapet lover bokstavelig talt gull og grønne skoger.

«Få en halv million om ti måneder». Det er forretningsideen til nordmennene bak det nye pyramidespillet Goldmine.

Ifølge Finansavisen skal fem nordmenn ha startet pyramidespillet i Dubai og Iran. Markedsføringen er enkel. Sats 2000 kroner, verv to nye medlemmer og hent ut opp til 500.000 kroner etter ti måneder. Pengene investeres

Ifølge avisa står nordmannen André Roshan fra Arendal bak det norske enkeltmannsforetaket. På hjemmesidene til Goldmine er fem andre personer gründerne bak selskapet. Selv hevder han at dette ikke er et pyramidespill.

- Det kan se ut som en pyramide, men det er det ikke. Vi har forklart forskjellen på nettsiden vår, sier Roshan til Finansavisen og forklarer at verdiskapningen i selskapet skjer ved at pengene man investerer i selskapet går videre til å investere i en gullbarre eller et smykke som betales ned i henhold til en plan. Til slutt eier man gjenstanden.

Ifølge Roshan skjer verdiskapningen ved at gullet eller smykkene stiger i verdi. Til tross for svingninger i markedsprisen, hevder nordmannen at alt er annerledes i Dubai hvor prisene kun går oppover. Han kan imidlertid ikke vise til medlemmer som har tjent de 500.000 kronene selskapet reklamerer med.