Roman Kienast  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Roman Kienast (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Kienast til Helsingborg

HamKams EM-spiller Roman Kienast blir lagkamerat med Henke Larsson i svenske Helsingborg.

I første omgang lånes Roman Kienast ut til Helsingborg ut sesongen. Klubben i Allsvenskan har imidlertid sikret seg opsjon på kjøp av angriperen som var i Østerrikes EM-tropp i sommer.

- Det stemmer at det er snakk om en låneavtale med opsjon på kjøp. Det er en helhetsvurdering som ligger bak at han forlater HamKam til fordel for Helsingborg, forteller HamKams sportsdirektør Lars Tjernås til TV 2 Sporten.

Roman Kienast har slitt med å finne veien til nettmaskene for HamKam denne sesongen. Han har gått målløs av banen i samtlige 14 Tippeliga-kamper.

- Godt av miljøskifte
I EM fikk den 190 centimeter lange angriperen med seg 78 minutter. Østerrikeren var tidligere i sommer nære en overgang til Viking, men Viking ble ikke enige med spilleren om lønnsbetingelsene.

- Vi fikk tilbud fra Helsingborg om en låneløsning, som vi tror er riktig både for spilleren og klubben. Både HamKam og Roman har slitt litt denne sesongen, og vi tror han kan ha nytte av et miljøskifte. Helsingborg er en storklubb som er flink til å eksportere spillere til utlandet, poengterer HamKams klubbdirektør Truls Haakonsen overfor TV 2 Sporten.

Han tror Kienast kan få fart på karrieren igjen i svensk fotball.

- Det har kanskje vært litt mye styr rundt Kienast med tanke på EM-sluttspillet og gjentatte overgangspekulasjoner denne sesongen. Nå får han sjansen til å spille sammen med blant annet Henke Larsson i Helsingborg, og vi har tro på at dette var et fornuftig valg, mener Haakonsen.

- En god avtale
Helsingborg kontaktet HamKam for et par dager siden, og partene ble enige om avtalen torsdag ettermiddag.

- Ingen forhandlinger er lette, men vi tror dette er en god avtale både menneskelig, sportslig og økonomisk, sier HamKams sportsdirektør.

Kienast spilte tidligere i Rapid Wien og var på utlån til klubben Altach i 2005-sesongen før han ble hentet til «Kamma». I sesongene 2006 og 2007 scoret 24-åringen totalt 27 mål på 62 kamper for Briskeby-klubben.