Ighalo (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Ighalo (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Klager Ighalo-saken inn for NFF

Brann mener «ulike agenter og klubber» i Ighalo-saken har opptrådt uredelig.

Mandag snakket Branns sportslige leder Roald Bruun-Hanssen ut om hvordan forhandlingsprosessen med Lyns spissjuvel Odion Jude Ighalo har foregått.

Bruun-Hanssen fortalte at avtalen med Ighalo i realiteten var ferdigforhandlet før italienske Udinese kom på banen og snappet opp Lyn-juvelen.

Les også: - Bindende avtale med Ighalo
Bakgrunn: Slik ble Ighalo hentet til Lyn

Klager til NFF
Ighalo hadde gitt klubben sitt muntlige samtykke og tok Hanssen i hånden på at neste stoppested var Bergen. Kun signaturen manglet.

Nå klager Sportsklubben Brann Ighalo-saken inn for NFF.

«Dette gjøres for at en nøytral instans skal kunne vurdere om det er gjort regelbrudd eller brudd på retningslinjer for hvordan agenter eller klubber skal opptre i overgangssaker», skriver Brann i en pressemelding.

«Brann opplever ikke prosessen som oppsto i helgen som særlig ryddig, og det er årsaken til at klubben ber NFF se på rollen til ulike agenter og klubber nå i ettertid», skriver klubben videre.

Hadde avtale
Brann innrømmer at de har gitt opp å få Ighalo til Bergen, men at de likevel ønsker å få prøvet saken av prinsipielle grunner.

«Formålet er å bidra til en større redelighet og ryddighet i bransjen vår», sier sportssjef Roald Bruun-Hanssen.

Branns sportslige leder har hele tiden vært krystallklar på at de hadde en vanntett avtale med nigerianeren, selv om NFFs regelverk påpeker at avtaler må være uformet skriftlig for å defineres om bindende.

- Det er ingen tvil om at vi hadde en avtale med Ighalo. Den var ferdigforhandlet i detalj og akseptert av spilleren, som tok meg i hånden i vitnes (Per Ove Ludvigsens, red. anm.) nærvær. Deretter opplever vi at spilleren er blitt kontaktet og smigret av Udinese, sier Bruun-Hanssen til Brann.no.

Se hva Roald Bruun-Hanssen sa om Ighalo-saken til TV 2 Sporten mandag (artikkelen fortsetter under):

255143

Venter med kommentarer
Lyn ønsker foreløpig ikke å kommentere noe rundt pressemeldingen fra Brann der klubben gjør det klart at de klager Lyn inn for NFF.

- Vi registrerer at Brann har kommet med en pressemelding, men for øyeblikket kommer ingen i klubben til å kommentere noe rundt dette, forteller Lyns informasjonssjef Joachim W. Andersen til TV 2 Sporten.