Roald Bruun Hanssen  (Foto: TV 2/)
Roald Bruun Hanssen (Foto: TV 2/)

- Bindende avtale med Ighalo

Roald Bruun-Hanssen beskylder Ighalo for løftebrudd.

Branns sportslige leder Roald Bruun-Hanssen tilbakeviser at Ighalo ikke hadde en avtale med Brann.

- Nå har jeg registrert at Ighalo uttaler seg om at han aldri har hatt noen avtale, verken muntlig eller skriftlig med Brann. Det må vi bare avvise på det sterkeste. Vi mener helt klart at vi hadde en bindende avtale med Ighalo, sier Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten.

- Når han sier at han ikke har en avtale med oss, så er det i beste fall en stor misforståelse fra hans side, hevder den sportslige lederen.

I følge Bruun-Hanssen ble det drøftet et avtaleforslag helt ned på detaljnivå.

- Vi diskuterte blant annet kjøreskoler og muligheter for spilleren til å ta sertifikat, vi diskuterte oppholdstillatelse for venninne og søster, vi diskuterte boforhold og hvordan han ønsket at det skulle være den første tiden og etterhvert på lengre sikt. Lønn, bonusavtaler, sign-on fee, hjelp til flytting fra Oslo, fly til familien i Nigeria. Alt dette var med innenfor avtalediskusjonen, sier Bruun-Hanssen .

Se hele intervjuet med Roald Bruun-Hanssen i videovinduet øverst i saken!

Ighalo ville ikke skrive under
I følge Bruun-Hanssen nølte Ighalo med å skrive under på avtalen.

- Vi gikk gjennom i detaljer og var sikker på at alt var som det skulle være og at vi var enig. Vi ba Ighalo undertegne det. Han ønsket ikke å gjøre det og ønsket å først kunne informere familien sin om det, og spille kampen for Lyn på søndag mot Bodø/Glimt, før han kom til Bergen på mandag for å signere avtalen og gjennomgå legesjekken, sier Bruun-Hanssen.

Da forsøkte Brann å få Ighalo til å skrive under på en intensjonsavtale.

- Vi valgte da å tilby han en intensjonsavtale fordi det var viktig for oss å ha en underskrift når vi hadde blitt enig om alle disse tingene. Spilleren ba igjen oss til å vente med det til mandag fordi han ønsket å informere sin egen familie samt spille kampen for Lyn. Vi valgte å respektere det, vi følte at spilleren ønsket det sånn. Vi ble samtidig enige med spilleren om at i forhold til å offentliggjøre eller gjøre oppmerksom på dette, så ble vi enige om å si at Brann og Lyn var blitt enig fordi dette enda ikke var kjent i et offentlig rom.

Gentlemens agreement
Bruun-Hanssen sier at Brann ikke ville presse nigerianeren til å skrive under, og siden Ighalo nølte med å skrive under ble de enige muntlig.

- Hvis vi skal presse han til å underskrive der og da, før vi går ut fra det rommet der, så har vi vel allerede skapte et forhold mellom spilleren og klubben som kan være uheldig. Da valgte vi heller å respektere spillerens ønske. Vi inngikk det vi kalte for en gentlemens agreement og tok hverandre i hånden på at vi er enige. Det kan bevitnes når Brann var representert ved to representanter på dette møte, med en innleid konsulent som kan bekrefte at vi inngikk en avtale.

Ifølge Bruun-Hanssen var det Per Ove Ludvigsen som stilte som konsulent.

Bruun-Hanssen har ikke tatt stilling til om Brann vil kommme med en anmeldelse.

- Det får vi komme tilbake til når vi har diskutert internt i klubben, sier Branns sportslige leder.

Vil begynne med videoopptak
Bruun-Hanssen har klare ideer om hvordan slike uenigheter kan unngås i fremtiden.

- Nå skal vi først behandle saken internt i klubben og ta stilling til hvordan vi skal håndtere den videre gangen, men hvis det er silk i fremtiden så tror jeg det kan være betimelig at klubben får stille med både videoopptak og lydbåndopptak på hver eneste forhandling man har med spillere, slik at man i alle fall er sikker på at man har dokumentasjon på hva som bli sagt og gjort i avtalen. Kostnaden på det mener jeg det må være helt greit å trekke fra på agenthonorarene, sier Bruun-Hanssen.