Sondre Kåfjord  (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Sondre Kåfjord (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Sondre Kåfjord  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Sondre Kåfjord (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Vil ha omkamp

Fotballpresident Sondre Kåfjord varsler ekstraomganger etter Manglerud/Stars sponsorseier.

Byfogden ga fredag 2.-divisjonsklubben Manglerud/Star medhold i at laget kan benytte draktreklame sponset av nettstedet AnsvarligSpill, som igjen er eid av spillselskapene Expekt, Ladbrokes, Unibet og Betsson.

Kjennelsen åpner for at spillgiganter som konkurrerer direkte med Norsk Tipping, lovlig kan skyte kapital inn i norsk idrett.

- Vi har fått rettens medhold i at det er lov til å ytre politiske meninger i Norge uten å bli sensurert av Lotteritilsynet, sier styreleder i Manglerud Star Fotball, Tom Nyborg til TV 2 Sporten.

- Veldig, veldig overrasket
Fotballpresident i Norges Fotballforbund, Sondre Kåfjord, stiller seg særdeles skeptisk til kjennelsen.

- Jeg er veldig overrasket over den dommen. Jeg var rimelig sikker på at den ikke ville føre frem. Retten sier at de ikke oppfatter dette som reklame, men som ren folkeopplysning. Da stiller jeg med undrende til at det betales så mye for å få opplysninger frem, sier Kåfjord til TV 2 Sporten.

Se ytterligere reaksjoner fra begge parter her (saken fortsetter under):

254629

- Ytringsfrihet
Styreleder i Manglerud Star Fotball, Tom Nyborg, synes medholdet er en seier for norsk breddefotball.

- Dommen går veldig mye på vår argumentasjon om at dette er ytringsfrihet. Vi ønsker å forandre norsk spillpolitikk og å ha det på draktene. Da er det ikke en oppfordring til å spille spill, men til å endre norsk politikk. Det syntes dommeren også, sier Nyborg til TV 2 Sporten.

- Trist for norsk idrett
Kåfjord nekter å la seg knekke.

- Jeg er nokså sikker på at denne saken blir anket. Dette er ikke siste ord i saken, sier Kåfjord, som synes dagens kjennelse er trist for norsk idrett.

Det er bruddet med norsk idretts frem til i dag unisone solidaritet til Norsk Tipping som irriterer den mektige presidenten.

- Denne kjennelsen er trist for norsk idrett. Jeg er optimist på at dette vil endre seg når saken går videre. Vi oppfordrer klubbene våre til å være solidariske med Norsk Tipping. Det har vi sånn jevnt over fått gehør for. Manglerud/Star er et unntak, sier Kåfjord.

Det skremmer ikke Oslo-klubben.

- Vi kommer til å spille med draktene i første kamp etter sommerferien 1. august, så får vi se om noen anker. Men foreløpig spiller vi med draktene, sier Nyborg til TV 2 Sporten.