statoil_680
statoil_680

Statoil sinker i Norge

Statoil har satt ned bensinprisene på sine stasjoner i Sverige og Danmark. Årsaken er de fallende råolje-prisene. Men selskapet har ikke redusert bensinprisen her i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av den siste uken har våre naboer i Sverige og Danmark kunnet glede seg over at en rekke oljeselskap har senket prisene på bensin, inkludert Statoil.

I Danmark senket Statoil prisene torsdag, og deretter på ny i går.

I Sverige skjedde den seneste endringen torsdag.

Store forskjeller
I Norge er Statoils listepris på en liter blyfri 95 nå 13,78 norske kroner. I Danmark er 12,22 norske kroner, i Sverige 11,16 norske kroner.

Den siste uken falt oljeprisen 11 prosent. Samtidig er det over to uker siden Statoils veiledende listepris ble endret.

- Det er ulike markeder i de tre landene, og ulike vurderinger i de tre landene vi her i snakker om. Vi fastsetter våre veiledende listepriser uavhengig av hva man gjør Sverige og Danmark, sier Knut Hilmar Hansen, informasjonssjef i Statoil Hydro AS.

- Vi følger utviklingen på bensin og diesel i de internasjonale markedene tett, og vurderer løpende om vi skal endre pris ned eller opp.

Tjener på å vente
- For hver gang de lar vær å senke prisen vil de tjene litt mer penger, sier professor i samfunnsøkonomi med Norges Handelshøyskole, Frode Steen.

- Er det noen spesiell grunn til at de internasjonale prisene skal slå annerledes ut på det danske og norske markedet enn på det norske?

- Nei, selvfølgelig ikke.

Både Shell og Hydro Texaco har senket sine listepriser for bensin denne uken.