Paul er tilbake

Paul har padlet Europa og Latin-Amerika. Nå er han tilbake med spennende opplevelser fra Egypt, Venezia og Balkan - både med og uten kano.

Paul Olai Olssen er tilbake med nye reiseprogram på TV 2. Første program er fra Egypt. (Foto: Paul Olai Olssen)
Paul Olai Olssen er tilbake med nye reiseprogram på TV 2. Første program er fra Egypt. (Foto: Paul Olai Olssen)

Paul er i Egypt i første program av denne sesongen. Her besøker han pyramidene i Giza, templer i Luxor og opplever Sinais kontraster. Ingen land har historie og natur som Egypt.

Populært
Rundreisen ender i Kairo, hjemsted for 2 millioner mennesker og et populært reisemål for turister fra hele verden.

Det mest kjente markedet, Khan il Khalili, har drevet på siden kamelene brakte varene gjennom ørkenen. I denne labyrinten handles alt fra plastjuggel og billige suvenirer til krydder og kostbare smykker.

Paul går sine egne veier og finner inn i den gamle bydelen hvor det knapt er turister å se. Her blir han kjent med Magdy i teltmakergaten.

Natteliv
Det er om natten det sosiale livet tar av i Kairo. Restaurantene i Khan il Khalili vokser ut på fortauet, gateselgerne florerer og familier går ut for å spise.

Paul blir med Magdy for å kjøpe duer etter at han stenger butikken sin klokken ti om kvelden. Duer er en delikatesse i Egypt, og kona hans venter hjemme ved grytene, hvor Paul senere sovner på stuegulvet.

Pauls tidligere turer kan oppleves på TV 2 Sumo på følgende link:
http://webtv.tv2.no/webtv/sumo/?treeId=3317

Se sesongpremieren av "Pauls planet" på TV 2 onsdag 6. august kl. 20.00.

Mer innhold fra TV 2