Luksus  (Foto: TV 2/)
Luksus (Foto: TV 2/)

Se Saunier Duvals luksusbuss

Riccardo Riccós Saunier Duval-lag stiller med spesialbygd luksusbuss. Vært med på omvisning!

Vanligvis bruker sykkellag normale busser, men Saunier Duval har latt seg inspirere av utvidbare busser fra Formel 1-sirkuset.

De tok dermed kontakt med sveitseren Vincent Torado i firmaet Vehicle 26.6, som lever av å spesialtilpasse busser for kundene sine.

Den nye bussen, som har Tour de France som innkjøringsritt før den skal være helt klar til Vuelta a Espana i høst, kan skilte med hele 86 kvadratmeter boltreplass.

- Når den kjører er den like bred som en vanlig buss. Men når vi er parkert kan den ene veggen utvides med litt over en meter, mens vi kan sette opp en balkong på den andre siden. Bakerst har vi en trapp opp til en takterrasse, forteller Torado.

Muligheten for å utvide gjør at et toalett, to dusjer og en hvit skinnsofa fint får plass. Det er gjort plass til et lite kjøkken, et stort kjøleskap og naturligvis en espressomaskin. Rytterne sitter selvfølgelig i behagelige skinnseter.

Fasilitetene og plassen gjør at både ryttere, lagledere og sponsorer er strålende fornøyd.

Prisen på herligheten er i overkant av tre millioner kroner - ikke så veldig mye dyrere enn en spesialtilpasset vanlig buss, som da har mindre plass.