Riccardo Ricco  (Foto: IAN LANGSDON/EPA)
Riccardo Ricco (Foto: IAN LANGSDON/EPA)

Riccò: - Jeg er ren

Riccardo Riccò lar seg ikke bekymre av høye blodverdier.

Gårsdagens etappevinner Riccardo Riccò har imponert stort med to etappeseirer så langt i Touren. Nå har han en klar melding til sykkelverdenen: - Jeg er ren.

Benekter dopbeskyldninger
Riccò, med det fengende kallenavnet «kobraen», har fått mye utenomsportslig oppmerksomhet de siste dagene etter at det ble kjent at han er blant rytterne som har mistenkelig høye blodverdier. Selv tar han beskyldningene med knusende ro.

- Jeg er overhodet ikke bekymret eller opphisset over at navnet mitt nevnes i den forbindelse, sier italieneren.

Han forteller at han har hatt unormalt høye blodverdier siden han var en liten gutt.

- Det kan godt hende at mine blodverdier ikke er som andre menneskers. Men for meg er det helt normalt, for de har ikke endret seg siden jeg var liten. Det fremgår av sertifikater jeg har fra den internasjonale sykkelunionen UCI, så det spiller overhodet ingen rolle for meg, sier Riccardo Riccò ifølge Politiken.

- Vinner ikke sammenlagt
Selv om den italienske kobraen har klatret fra motstanderne i to etapper har han selv ingen tro på at han kan være med å kjempe om sammenlagtseieren.

- Jeg vil gjøre det klart at jeg ikke er kommet for at vinne Touren. Andre ryttere har forberedt seg hele året, mens jeg først fikk at vidt at jeg skulle være med kort tid før rittet begynte. Målet mitt var å vinne en etappe. Nå har jeg vunnet to, men du får meg ikke til å si at jeg går for sammenlagtseieren, sa Ricco.

Se oppsummering av gårsdagens etappe:

252528