Riccardo Ricco  (Foto: LAURENT REBOURS/AP)
Riccardo Ricco (Foto: LAURENT REBOURS/AP)

Ny triumf for «Kobraen»

Riccardo Riccò klinket til i motbakken og holdt unna inn til sin andre etappeseier.

Sjekk resultater og høydepunkter i TV 2 Sportens livesenter!

Riccardo Riccò viste alle at han har skumle hensikter i Tour de France-sammendraget. Etter at et tremannsbrudd anført av Sebastian Lang hadde kost seg i front det meste av etappen, slo den unge italieneren til på vei opp mot toppen på den andre andrekategoristigningen. Rivalene så ut som om de stod i ro da Riccò tok opp jakten på Lang. Han rundet toppen alene, og kontrollerte inn mot mål.

Se sammendrag av etappen i videovinduet øverst!

Vladimir Efimkin stakk fra hovedfeltet på flaten mot mål, og sikret andreplassen, 1,04 minutter bak vinneren. I hovedfeltet, som kom inn 13 sekunder etter Efimkin, satt ryttere som Alejandro Valverde, Damiano Cunego, Carlos Sastre, brødrene Frank og Andy Schleck og sammenlagtleder Kim Kirchen. Kirchen beholdt selvsagt den gule trøyen, og knep fire nye poeng på Oscar Freire og Thor Hushovd i poengkonkurransen.

Se seiersintervjuet med Ricco her:

Også Cadel Evans kom inn i denne gruppen, til tross for at han deiset i asfalten 110 kilometer ut på etappen.

Stefan Schumacher kom inn på 40 plass, i gruppen som passerte mål 40 sekunder etter de største kanonene.

Riccos andre etappeseier kom samme dag som det ble kjent at han er en av rytterne som skal ha hatt unormalt høye blodverdier under testene i dagene før Touren startet. Italieneren har imidlertid sertifikat på at han har unormalt høye blodverdier, noe som er dokumentert gjennom grundige medisinske tester.

Svenske Thomas Lövkvist, som hadd den hvite ungdomstrøyen før dagens etappe, sprakk som en ballong opp den siste stigningen, og kom i mål først seks og et halvt minutt etter Riccò. Andy Schleck leder nå ungdomskonkurransen, ni sekunder foran Maxime Monfort.

David de la Fuente overtok polkadottrøyen, og leder nå med fire poeng på Sebastian Lang, som var først over seks av dagens sju fjelltopper.

Se etappeutsnitt her ):

Etappe_0900
Etappe_0900