Ricco  (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)
Ricco (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)

Kobraen fikk advarsel

Torsdag spurtet han til seier. Nå har Riccardo Riccò fått brev fra dopingjegerne.

Se samtlige etapper direkte i TV 2 Sportens livesenter

Den franske avisen Le Monde avslørte fredag at rundt ti av årets Tour de France-ryttere la igjen mistenkelige verdier ved testing før rittstart.

Gambler med helsen
Via brevform er utøverne blitt oppfordret til å oppsøke sin personlige lege av helsemessige årsaker, all den tid de unormale verdiene ikke befinner seg utenfor det tillatte.

De er likevel såpass høye at rytterne gambler med sin egen helse hvis de velger å fullføre Touren, som søndag entrer de knallharde Pyreneene.

Blogg: Lege Ove Austgulen om striden som ødelegger for dopingjegerne

Ricco fikk brev
Ifølge den belgiske sportsavisen Sportwereld er Saunier-Duvals Riccardo Riccò blant syklistene Pierre Bordry, sjef for det franske antidopingbyrået, har varslet.

Italieneren stakk fra konkurrentene og vant den 6. etappen opp fjellene til Super-Besse torsdag, og ligger som nummer 27. i kampen om den gule trøya - tre minutter og 52 sekunder bak ledende Kim Kirchen.

TdF på tv2sporten.no: Touren direkte | Tourmanager | Sendeskjema | Etappene

Selv har Riccò en naturlig forklaring på verdiene.

- Det er allment kjent at jeg av natur har en høy gjennomsnittlig andel røde blodlegemer, sier Ricco til avisen, og avviser alle former for juks.

Derfor har han heller ingen planer om å forlate sykkelen før Paris.

Fem fikk brev
Den belgiske avisen skriver videre at det trolig kun dreier seg om fem ryttere som har avlagt unormale verdier, mot mellom ti og tjue som franske Le Monde meldte fredag.

Det er ikke kjent hvilke andre ryttere som har mottatt skriftlig advarsel fra dopingkontrollørene.

Spanjolen Manuel Beltran ble førstemann ut av årets Tour, etter at Liquigas-rytteren testet positivt på bruk av EPO allerede på rittets første dag.

Få TV 2s Tour de France-jingle som ringetone: Send tdflåt til 1984 (25 kr)