Vei bygging bil trafikk
Vei bygging bil trafikk

Må utsette nye veier

Statens vegvesen må spare 350 millioner i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg planlegges det omfattende kutt på rundt en halv miliard kroner for veiprosjektene i statsbudsjettet neste år. Det skriver Dagbladet.

Årsaken er at økningen i budsjettet til Statens vegvesen, gjennom revidert statsbudsjett og neste års statsbudsjett, ikke blir stort nok til å holde tritt med en prisstigning på 8,7 prosent i anleggssektoren.

- Hårreisende
- Jeg begynner nesten å lure på om man har fått et lite solstikk i sommervarmen, for dette er helt utrolig når man vet at 133 mennesker har mistet livet så langt i år. Det er 36 flere enn i fjor, og det er altfor mange, sier Fremskrittspartiets Bård Hoksrud til TV 2 Nyhetskanalen.

- Når man da opplever at man skal kutte 350 millioner i 2008 og nye 500 millioner i 2009, så er det helt hårreisende, sier Hoksrud.

Se intervjuet med TV 2 Nyhetskanalen her.

Utbyggningsdirektør Lars Aksnes i Statens vegvesen sier til Dagbladet at veiprosjekter kan bli forsinket med opptil tre måneder.

Samtidig roper innbyggerne i Gudbrandsdalen om ny vei. Tirsdag aksjonerte ni ordførerefor å ny E6 gjennom dalen. Veien er sterkt ulykkesbelastet, og beboerne er blitt lovet ny vei siden 60-tallet.

Skylder på bilistene
Samferdselminister Liv Signe Navarsete mener det er bilistene som er problemet, ikke veien.

- Hvis den enkelte sjåfør ikke følger trafikkreglene så kan vi budsjettere med hva vi vil, for da hjelper det ikke, sier Navarsete til TV 2

Les også: Garanterer veisatsing