Thor Hushovd  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Thor Hushovd (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Thor Hushovd  (Foto: LAURENT REBOURS/AP)
Thor Hushovd (Foto: LAURENT REBOURS/AP)

- Helt perfekt

Thor Hushovd knuste alle i spurten. - Det var en perfekt avslutning, gliser nordmannen.
Se spurten her!

Alt om Toure de France i vårt Livesenter!

SAINT BRIEUC/BERGEN (TV 2 Sporten): Med penicillin i kroppen og to uker med forkjølelse inn mot Tour de France, var det knyttet stor usikkerhet til Thor Hushovds kapasitet. På søndagens etappe fra Auray til Saint Brieuc feide han all tvil til side: På sitt beste er oksen fra Grimstad i en klasse for seg.

- Kjempejobb av laget
Fabian Cancellara så ut til å lure alle da han stakk fra front 1200 meter fra mål. Sveitseren fikk en skikkelig luke, men ble hentet av ulvene 300 meter før mål. Mark Renshaw gjorde en kjempejobb og trakk kapteinen helt frem i teten. 200 meter før mål tråkket Hushovd til, og beholdt ledelsen helt inn til mål.

- Det var en helt perfekt avslutning! Mark Renshaw og resten av laget gjorde en kjempejobb, sier Hushovd til TV 2 Sporten etter å ha spurtet inn til sin sjette etappeseier i verdens største sykkelritt.

- Jeg fikk ikke panikk da Cancellara gikk 1200 meter før mål. Jeg visste at det var tøft og småkupert inn mot mål, med kraftig motvind. Jeg sa til Mark (Renshaw) 5-600 meter før mål at jeg var med, og at han ikke skulle stresse. Det var et fantastisk opptrekk, og så avsluttet jeg bra selv, gliser han.

Se seiersintervju med Hushovd:
250938

Turte ikke feire
Grimstad-gutten syklet over målstreken uten å strekke armene i været. Det var nemlig så jevnt at Hushovd ikke turte å juble.

- Jeg visste ikke om jeg hadde vunnet før jeg var over streken. Derfor kunne jeg ikke juble, forklarer han.

Lover mer jubel
Etter et par uker med usikkerhet rundt egen form, fikk Crédit Agricole-kapteinen bekreftelsen han trengte. Nå ser han frem til tre uker på sykkelsetet i Frankrike.

- Jeg viste at jeg er i god form, selv om jeg var usikker etter gårsdagen. Nå kan jeg slappe av og kose meg videre. Presset er borte nå, smiler han - og lover at det blir mer å juble over de neste ukene.

- Det er ikke siste gang jeg er her, sier han. Like bak seierspallen etter å ha mottat premien for etappeseieren.

Triumfen betyr også at jobben med å finne ny sponsor etter Crédit Agricole, som trekker seg etter sesongen, blir lettere.

- Seieren betyr mye i jakten på ny sponsor. Men det betyr også mye at laget leverer så bra. Jeg har nok aldri hatt et bedre lag rundt meg enn i år, sier han.

Se profil av dagens etappe:
250719

Overrasket trener
Thor Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll var svært glad, men også veldig overrasket, etter elevens seier.

- Dette var overraskende, jeg hadde ikke trodd han skulle klare dette i dag. Han har penicillin i kroppen, og har hatt en dårlig foreberedelse til Touren de siste ukene, sier Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

- Det er en fantastisk lagseier som ligger til grunn for triumfen. Jeg var sikker på at Cancellara skulle ta det, men da jeg så at Thor satt helt fremme til høyre med kortest vei 200 meter før mål, ante jeg at det kunne gå.

Dag Otto om etappen:
250898

Les Kurt Asle Arvesens Tour-blogg her!

Video: Thor før start
Video: Kurt før start

Få TV 2s Tour de France-jingle som ringetone: Send tdflåt til 1984 (25 kr)

Les omtale av alle etappene i årets Tour her.

Se Dag Otto teste Mûr-de-Bretagne:
250926