En brannmann kjemper mot flammene som nærmer seg feriebyen Big Sur i California.  (Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS / SCANPIX)
En brannmann kjemper mot flammene som nærmer seg feriebyen Big Sur i California. (Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS / SCANPIX)

Skogbrann truer ferieby

Flammene i California nærmer seg badebyen Big Sur.

Skogbrannen som herjer Californias Nasjonalpark Los Padres kryper nå nærmere og nærmere turistbyen Big Sur. Været har bedret seg og gjør slukkearbeidet enklere, men brannen er fremdeles kraftig.

- Brannen er fremdeles aktiv, men vi har hatt gunstige værforhold i de siste 12 til 18 timene. Luftfuktigheten har økt og temperaturen er blitt litt redusert, så brann har avtatt, talsmann for brannvesenet, Gregg DeNitto til APTN.

En omkommet
Brannen har til nå brent mer enn 259 kvadratkilometer og er bare en av mer enn 1700 som herjer staten. En frivillig brannmann er omkommet og minst 20 hus er totalskadd i brannen.

Brannmennene og de frivillige begynner nå å bli utslitt etter den harde kampen mot flammene.

- Flere av folkene har vært her i over en uke. Mange begynner å bli veldig utmattet, forteller DeNitto.

Unntakstilstand
Flere tusen mennesker har måttet forlate hjemmene sine tidligere denne uken. Mange har trosset ordrer om å evakuere i et desperat forsøk på å redde hjemmene sine.

Guvernør Arnold Schwarzenegger har nå erklært unntakstilstand for å frigjøre midler til å bekjempe flammehavet.