Scampi med avocadokrem og risotto med laks
" Veien til kvinnens hjerte går gjennom magen ". En bok av Arve Sergistad
Scampi med avokadokrem, servert med parmesanchips.
Tin og skrell scampi og legg i sweet chili til marinering i ca 30 min.
Stek scampi i varm panne i chilisausen.ca 2 min, til scampi skifter farge fra grå til rosa.
Avocadokrem
Bland sammen avocadokjøtt, og sitronsaft og kjør til en glatt pure med en stavmikser. Smak til med creme fraiche, ev balasamicoeddik , kajennepepper og litt salt.
Parmesan chips .
Kan stekes i godt tid før servering.
Riv/ høvle parmesan, legg i små topper på bakepapirkledt stekebrett. Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC i 12-15 min. Avkjøl på rist
Risotto med laks .
Begynn med risotto.
Surr finhakket sjalottløk i olje til løken er blank. Tilsett ris og la surre i ca 1 min, spe med kraft/ buljong i små porsjoner og la den koke inn mellom hver speeing.
Trekke/ koketid ca 20 min.
Mens risotto koker , skrell og skjær gulrøtter i skiver og forvell i 2-3 min.
Finsnitt vårløk og tilsett i risotto sammen med de forvellede gulrøttene.
Smak til med revet parmesan, fløte ev litt salt .
Laks
Gni olje på laksefiletene, dryss med salt og pepper.
Stek i olje i middels varm panne 1-2 min på hver side. Drypp/ pensle med vårløk olje.
Vårløk olje.
Finsnitt det grønne av vårløk , tilsett olje og kjør til en glatt saus med stavmikser.
Kok opp, til oljen ”skiller” seg. Sil.
Bruk som garnityr og ”krydder ” til maten.
Se del 2 her