Scampi med avocadokrem og risotto med laks

" Veien til kvinnens hjerte går gjennom magen ". En bok av Arve Sergistad

Scampi med avokadokrem, servert med parmesanchips.

Tin og skrell scampi og legg i sweet chili til marinering i ca 30 min.

Stek scampi i varm panne i chilisausen.ca 2 min, til scampi skifter farge fra grå til rosa.

Avocadokrem

Bland sammen avocadokjøtt, og sitronsaft og kjør til en glatt pure med en stavmikser. Smak til med creme fraiche, ev balasamicoeddik , kajennepepper og litt salt.

Parmesan chips .

Kan stekes i godt tid før servering.

Riv/ høvle parmesan, legg i små topper på bakepapirkledt stekebrett. Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC i 12-15 min. Avkjøl på rist

Risotto med laks .

Begynn med risotto.

Surr finhakket sjalottløk i olje til løken er blank. Tilsett ris og la surre i ca 1 min, spe med kraft/ buljong i små porsjoner og la den koke inn mellom hver speeing.

Trekke/ koketid ca 20 min.

Mens risotto koker , skrell og skjær gulrøtter i skiver og forvell i 2-3 min.

Finsnitt vårløk og tilsett i risotto sammen med de forvellede gulrøttene.

Smak til med revet parmesan, fløte ev litt salt .

Laks

Gni olje på laksefiletene, dryss med salt og pepper.

Stek i olje i middels varm panne 1-2 min på hver side. Drypp/ pensle med vårløk olje.

Vårløk olje.

Finsnitt det grønne av vårløk , tilsett olje og kjør til en glatt saus med stavmikser.

Kok opp, til oljen ”skiller” seg. Sil.

Bruk som garnityr og ”krydder ” til maten.

Se del 2 her

474778