Scampi med avokadokrem og risotto med laks.
Scampi med avokadokrem og risotto med laks.

Scampi med avocadokrem og risotto med laks

" Veien til kvinnens hjerte går gjennom magen ". En bok av Arve Sergistad

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Scampi med avokadokrem, servert med parmesanchips.

Tin og skrell scampi og legg i sweet chili til marinering i ca 30 min.

Stek scampi i varm panne i chilisausen.ca 2 min, til scampi skifter farge fra grå til rosa.

Avocadokrem

Bland sammen avocadokjøtt, og sitronsaft og kjør til en glatt pure med en stavmikser. Smak til med creme fraiche, ev balasamicoeddik , kajennepepper og litt salt.

Parmesan chips .

Kan stekes i godt tid før servering.

Riv/ høvle parmesan, legg i små topper på bakepapirkledt stekebrett. Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC i 12-15 min. Avkjøl på rist

Risotto med laks .

Begynn med risotto.

Surr finhakket sjalottløk i olje til løken er blank. Tilsett ris og la surre i ca 1 min, spe med kraft/ buljong i små porsjoner og la den koke inn mellom hver speeing.

Trekke/ koketid ca 20 min.

Mens risotto koker , skrell og skjær gulrøtter i skiver og forvell i 2-3 min.

Finsnitt vårløk og tilsett i risotto sammen med de forvellede gulrøttene.

Smak til med revet parmesan, fløte ev litt salt .

Laks

Gni olje på laksefiletene, dryss med salt og pepper.

Stek i olje i middels varm panne 1-2 min på hver side. Drypp/ pensle med vårløk olje.

Vårløk olje.

Finsnitt det grønne av vårløk , tilsett olje og kjør til en glatt saus med stavmikser.

Kok opp, til oljen ”skiller” seg. Sil.

Bruk som garnityr og ”krydder ” til maten.

Se del 2 her