TELEFONTERRORISERES: Cristiano Ronaldos lagkamerater i Manchester United bombaderer han med telefoner og meldinger. (Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS)
TELEFONTERRORISERES: Cristiano Ronaldos lagkamerater i Manchester United bombaderer han med telefoner og meldinger. (Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS)

Telefonterror mot Ronaldo

Manchester United-spillerne kaster seg over telefonen for å beholde lagkameraten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldos ønske om å dra til Real Madrid har fått Manchester United-spillerne til å kaste seg over telefonen.

Ifølge britiske Mirror skal flere av United-spillerne ha bombadert Ronaldo med telefoner og tekstmeldinger de siste dagene.

Tabloidavisen siterer en kilde nær laget på at telefonkampanjen er et initiativ fra spillerne selv.

- Bønnfaller ikke
- De bønnfaller ham ikke om å bli, men minner ham på at United er det beste laget i Europa for øyeblikket, og at alle andre klubber vil være et skritt ned, forteller Mirrors kilde.

- Manageren (Sir Alex Ferguson, journ.anm.) har fortalt spillerne at Ronaldo ikke får gå noe sted. Han har vært i denne situasjonen før og har alltid klart å overtale dem.

Den siste påstanden stemmer ikke. Gabriel Heinze klarte til slutt å syte seg ut av klubben etter langvarig disputt med Ferguson. Også spillere som David Beckham, Ruud Van Nistelrooy og Jaap Stam forlot Old Trafford av ikke-sportslige årsaker.

800 milllioner
Ifølge nyhetsbyrået AFP skal Real Madrid være klare til å by rekordhøye 800 millioner kroner for den portugisiske landslagsspilleren. Det vil i så fall knuse den tidligere overgangsrekorden på drøyt 600 millioner som Real Madrid betalte Juventus for Zinedine Zidane.

- For en spiller av den kvaliteten så må vi betale det som trengs. For oss er det viktigste å vinne Mesterligaen og han kan hjelpe oss med å oppnå det, sier Real Madrid-manager Bernd Schuster til det tyske nyhetsbyrået DSF.

Zidane tror på overgang
Også spilleren som nå innehar rekorden som verdens dyreste spiller, har kastet seg inn i overgangsfarsen.

- Han har hatt en god sesong, han har vunnet Mesterligaen, og dersom han vil spille der (Real Madrid, journ.anm.) så kan han det, sier Zinedine Zidane.

- Hver gang Real Madrid vil ha en god spiller så får de dem.

Real råskap
Han kan ha et poeng. Helt siden Alfredo di Stéfanos kontroversielle signering i 1953 har den spanske hovedstadsklubben bedrevet mer eller mindre åpenlyst skittent spill.

Di Stéfano spilte for River Plate, Huracán og Millionarios i Sør-Amerika før han ble hentet over Atlanterhavet av Barcelona. Men med hjelp fra diktatoren Franco fikk Real Madrid spilleren i stedet.

I nyere tid holder det å nevne Luis Figos overgang fra erkefiende Barcelona. Én måned før den portugisiske storspilleren forlot Camp Nou kysset han den katalanske klubbens emblem.

Flere feider
Eksemplene kan listes opp i fleng. Heller ikke Zidanes overgang foregikk helt etter regelboka. Juventus gjorde alt de kunne for å beholde den franske fotballmagikeren, men måtte tilslutt gi etter for langvarig press og mediaspekulasjoner - ikke ulikt det scenarioet som nå sees i forbindelse med Ronaldo.

Også overgangen til den «andre» Ronaldo, den brasilianske kraftspissen, foregikk på samme vis. Inter ønsket på det sterkeste å beholde Ronaldo og supporterne demonstrerte til og med utenfor klubbens kontorer for å forhindre salget.

Men etter at Ronaldo selv gikk ut i media og sa at han ville gå, orket ikke Inter-eier Massimo Moratti mer og ga etter for presset fra Ronaldo og Real Madrid.

Typiske trekk
I alle disse eksemplene er taktikken den samme. Skap spekulasjoner, plant rykter i media og få spilleren selv til å ødelegge forholdet til sin nåværende klubb.

Marca har hele tiden vært oppdatert på føljetongen, og selv det som har virket til å være rykter og sensasjonsoppslag har i ettertid vist seg å stemme.

Allerede 7. mai skrev Marca at Ronaldo hadde bestemt seg for å gå til Real og hadde informert Reals sportsdirektør Predrag Mijatovic om dette.

Real på sin side mener de har alt på det tørre. Klubbpresident Ramón Calderón uttalte i helgen til Sky Sports at de ikke ville snakke mer om Ronaldo offentlig. Det er ikke første gangen de har påstått det.

Nekter å selge
United på sin side forsøker så godt de kan å holde på Ronaldo, og Sir Alex Ferguson skal visstnok ha truet klubbens eiere, Glazer-familien, med å trekke seg dersom de aksepterer et bud.

Skotten påstås å heller ville la Ronaldo råtne på tribunen enn å la han få viljen sin.

Klubben har også sendt ut en pressemelding med beskjed om at alle bud på Ronaldo vil bli kastet.

En kilde i klubben forteller at Ferguson nå satser på å møte Ronaldo så fort som mulig. Håpet er at han skal klare det samme som han gjorde med Eric Cantona i 1995.

Franskmannen hadde bestemt seg for å legge opp etter å ha blitt utestengt i ni måneder for å sparke en supporter på Selhurst Park. Men Ferguson dro til Frankrike og overtalte Cantona til å komme tilbake.