Krydret, stekt ris med scampi

Scampi eller reker kan byttes ut med strimlet kylling

Kok ris etter anvisning på pakken.
Avkjøl.

Brukes scampi, tin og rens dem.

Rens og finhakk løk, hvitløk, og chili ( ta ut frø hvis du ikke vil ha den for sterk), del paprika i små treninger og finsnitt vårløk/ purre.

Varm opp 1-2 ss olje i en stekepanne eller wokpanne, surr løk, hvitløk, ingefær og chili, tilsett rå scampi eller kylling i strimler.

(Ferdig kokte reker eller scampi tilsettes helt mot slutten.)

Stek blandingen i 3-4 min ( kylling litt lenger).

Ta opp blandingen.

Hell resten av oljen i pannen og varm opp, tilsett den kokte risen, paprika og vårløk/ purre.
Stek i ca 2 min ved høy temperatur.
Tilsett løk og scampiblandingen.
Kok opp og la trekke ca 2min.

Smak til med salt.

Server med soyasaus og ev ketjap manis eller sweet chili.