Kommunikasjonssjef i UD, Anne Lene Dale Sandsten slutter i UD og begynner som instituttsjef i Forskningsstiftelsen Fafo, melder Dagbladet.

Frontet UD
Sandsten overtok jobben som sjef for kommunikasjonsenheten etter Karsten Klepsvik i begynnelsen av desember 2004. Bare noen uker senere rammet tsunamien Sørøst-Asia, og Sandstens første tid i jobben ble svært hektisk. Senere har hun frontet UD gjennom en rekke andre vanskelige situasjoner, blant annet i karikaturstriden, evakueringen fra Beirut i 2006 og ulike terroranslag, og fulgt ministeren på et stort antall reiser.

Tøff Serena-kritikk
Under angrepet på Hotel Serena i Kabul i januar var Sandsten til stede sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre. I ettertid måtte hun tåle kritikk for hennes vurderinger i forbindelse med redningsaksjonen og drapet på Dagbladets journalist Carsten Thomassen. Allikevel avviser hun at det er på grunn av Serena-episoden hun nå skifter jobb.

- Jeg tror svært mange forstår at ingen kan ha en slik jobb på livstid. Jeg slutter ikke på grunn av det som skjedde i Kabul, men jeg legger ikke skjul på at det har vært den tyngste krisa for meg å håndtere, sier Sandsten til Dagbladet.

En stolt sjef

Støre sier til avisen at Sandsten har vært rett kvinne på rett plass til rett tid, og at hun sterkt har bidratt til at de kom seg ut av Kabul-krisa.
- Jeg er stolt over at hun får seg en viktig jobb utenfor UD, sier Støre, som legger til at han håper hun vil vende tilbake til departementet om noen år.

Sandsten begynte i UD i 1994, og har vært stasjonert i Syria, Libanon og ved Nato-delegasjonen i Brussel før hun ble pressetalskvinne i 2004.