Jens og Ali noise
Jens og Ali noise

Er Jens komiske Ali?

Lars Sponheim mener statsminister Jens Stoltenberg minner ham om komiske Ali. SE VIDEO AV ALI OG DØM SELV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var umiddelbart etter Stoltenbergs pressekonferanse i kjølvannet av Åslaug Hagas avgang at Sponheim slo til. Venstrelederen sa direkte på TV 2 Nyhetskanalen at dette var på grensen til det komiske, at Jens var for opptatt av å holde fasaden og sammenlignet statsministeren med komiske Ali. Se video av komiske Ali over.

- De er veldig syke i hodet
Mohammed Said al-Sahhaf var informasjonsminister for Saddam Husseins regime under invasjonen av Irak i 2003. I de fire ukene koalisjonens styrker rullet fra Kuwait til Bagdad var han Iraks ansikt utad gjennom pressekonferanser hvor han kategorisk benektet alt som kunne peke på at Irak var i ferd med å tape krigen. Derav tilnavnet komiske Ali. Spesielt huskes hans utsagn da amerikanske tanks og tropper bare var timer unna Bagdad sentrum:

- De er veldig syke i hodet. De sa de er kommet med 65 stridsvogner. Jeg sier at dette ikke er sant. Det finnes ingen amerikanske tropper i Bagdad, slo Ali fast dengang.

Se video av den siste pressekonferansen med komiske Ali i vinduet over.

- Ikke troverdig
Det var i vandrehallen Sponheim kom med uttalelsen umiddelbart etter å ha sett statsministerens pressekonferanse på TV.

- Jeg har sett før på TV når det har vært sendinger hvor det har stått talsmenn for regimer som har benektet at noe skjer, mens så å si krigen raser bak de, og jeg synes dette hadde litt preg av dette, sa Sponheim.

Se et utdrag fra pressekonferansen til Stoltenberg under:

- Jeg synes han var på grensen til det komiske. Han kunne vært litt mer ærlig, kunne si at de hadde problemer og jeg tror at det hadde vært mer troverdig enn å lage en glatt fasade som han nå gjør. Regjeringen har kjempeproblemer og det var lett å se på statsministeren og vi kunne kanskje hørt litt fra ham om det også, sa Sponheim om statsministerens pressekonferanse.

- Betyr det at du bruker karakteristikken nærmest komiske Ali om Jens Stoltenberg?

- Ja, det var det jeg mente. At det var et snev av det. Altså, det alle andre ser, det ser han ikke selv og det blir ikke troverdig, avsluttet Sponheim.

Se video av Sponheim hvor han sammenligner Jens med komiske Ali under: