Tusener av mål med åkre er oversvømt av elven Mississippi som har gått over sine bredder. Her en gård i nærheten av Oakville i Iowa.  (Foto: EPA/SCANPIX)
Tusener av mål med åkre er oversvømt av elven Mississippi som har gått over sine bredder. Her en gård i nærheten av Oakville i Iowa. (Foto: EPA/SCANPIX)

Mississippi renner over

Midtvesten i USA er rammet av flom.

Mississippi renner over sine bredder flere steder. I Missouri har myndighetene advart mot, den for tiden så uberegnelige elva.

Evakuering
Rundt elleve såkalte levéer har brutt sammen i St. Louis-området siden flommen begynte sine herjinger. Leveér, også kalt elveembarder bygges for å sikre at elven ikke oversvømmer sine bredder. Det har de ikke klart å forhindre denne gangen.

Myndighetene i St. Louis satte i gang evakuering som følge av flommen.

LES OGSÅ: Midtvesten renner bort

To soldater fra nasjonalgarden inspiserer levéene som er laget ved elvebredden i Clarksville, Missouri. (Foto: AFP/SCANPIX)
To soldater fra nasjonalgarden inspiserer levéene som er laget ved elvebredden i Clarksville, Missouri. (Foto: AFP/SCANPIX)

- Til ingen nytte
Frivillige og mannskaper fra nasjonalgarden har jobbet iherdig med å sikre elvebreddene med sandsekker. Men nå har elven brutt seg gjennom de provisoriske demningene.

- Det er en trist dag. Folk har lagt mye arbeid i å bygge sikringer langs elven, men til ingen nytte, sier Sheriff i Hancock County, John Jefferson.

1.100 soldater fra nasjonalgarden har blitt sendt til området for å hjelpe til i kampen mot flommen.

Flere tusen flykter
Store områder med maisåkre har blitt ødelagt av flommen.

Onsdag uttalte direktør David Paulison i Emergency Management Agency at mellom 35.000-40.000 mennesker har måttet flykte fra hjemmene sine.

24 mennesker har så langt mistet livet, og 148 er skadet i flommen.

LES OGSÅ: Flykter fra vannet
LES OGSÅ: Monsunen dreper i India
LES OGSÅ: Slik manipuleres været