Krabbe naturell
Og kremet krabberisotto
Krabbe:
Beregn 1- 2 krabber pr person.
Levende krabber :
Bruk en stor kasserolle.
Fyll på vann til du er sikker på at det dekker krabbene.
Kok opp vann og salt ( ca 50 g salt pr l vann).
Ha gjerne i noen dillstilker.
Når det fosskoker, legg i krabbene.
Pass på at vannet koker opp mellom hver krabbe du legger i.
Legg på lokk og la koke 15-20 min avhengig av størrelse.
Krabbene er ferdigkokt når de små klørne lett kan trekkes av.
Ta ut krabbene, la dem renne litt av seg og avkjøl dem liggende på
rygg/skallsiden.
Dette for at kraften ikke skal renne ut.
Det enkleste er det beste!
Server med sitron, majones/ urtekremdressing, sitron ev litt grønn sprø mild salat og ferskt lyst brød.
Tips:
Kokte krabber kan oppbevares 1-2 døgn i kjøleskap.
Krabbe kan fryses hel eller renset.
Renses krabbene, fyll innmaten tilbake i skallet og pakk i fryseposer og frys
inn.
Frossen krabbe tines best i kjøleskapet.
Urtekremdressing:
Rør sammen og la dressingen stå og trekke i 30-40 min før servering.
Mye mat ut av 1 - 2 krabber:
Kremet krabberisotto til 4 - 5 personer:
Surr løken myk i olje, tilsett ris og surr til risen er blank.
Tilsett hvitvin og kok inn.
Tilsett kraft i små porsjoner og kok inn mellom hver speeing.
Kok i ca 25 min.
Tilsett erter, smak til med salt, pepper, sitron.
Rør inn smør og renset krabbekjøtt.
Rett for servering, vend inn pisket krem.
Se videre: