obamagore (Foto: Scanpix)
obamagore (Foto: Scanpix)

Grønn støtte til Obama

USAs tidligere visepresident og fredsprisvinner Al Gore erklærte natt til tirsdag sin støtte til den demokratiske presidentkandidaten Barack Obama.

Gore lover å gjøre det han kan for at Obama skal bli amerikanernes neste president. Fredsprisvinneren har holdt en lav profil under nominasjonsvalgkampen.

- Ny framtidsvisjon
- Hvis Amerika skal lede verden gjennom farene som ligger foran oss, hvis vi skal gripe de mulighetene vi har må vi ha et nytt lederskap. Ikke bare en ny president men en ny politikk. Ikke bare et statsoverhode, men en ny framtidsvisjon for Amerika, sa Gore.

Vil besøke Irak og Afghanistan
Samtidig lovet demokratenes presidentkandidat å besøke Irak og Afghanistan før presidentvalget i November. Obama har tidligere sagt at han vil vurdere å reise til de krigsherjede landene.

Han skal ha hatt samtaler med Iraks utenriksminister Hoshyar Zebari om krigen i Irak, og Zebari ser fram til å treffe Barack Obama i Bagdad.

Under en tale mandag på et universitet i Michigan benyttet også Obama sjansen til å oppfordre den Irakiske regjering til å ta større ansvar i gjenoppbyggingen av landet. Hør hva han sa i videovinduet under.