Klippfisk

Fra Håholmen havstuer

Væreierens klippfiskrygg servert med sprøstekt bacon, frisk grønn ertepure, mos av mandelpoteter og olivenoljekokte rotgrønnsaker!

Oppskrift ved Olav Kåre Jørgensen, kjøkkensjef Håholmen havstuer.

Vann ut klippfisken i 4-5 døgn, ca 1 dag pr cm (tykkelse).

Varm opp olivenolje, legg i tørre terninger av rotgrønnsaker og la trekke til grønnsakene er møre.
Eller kok rotgrønnsakene i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet , tørk rotgrønnsakene på kjøkkenpapir og surre grønnsakene i olje uten at de tar farge.
Dryss på salt .

Skrell og kok mandelpoteter møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og damp.
Mos / knus potetene til en grov masse og smak til med smør eller fløte, salt og pepper.

Mens potetene koker, del opp bacon i terninger og stek i panne med litt smør, til bacontreningene er gylne og sprø.

Frisk grønn ertepure: kok frosne erter i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet , tilsett usaltet smør og kjør sammen til en grønn pure, bruk en stavmikser.
Smak til med salt , pepper og ev litt sukker.

Damp utvannet klippfisk i usaltet vann i ca 10 min.

Anrett klippfisk på en seng av potetmos, legg ved ertepure, dryss over bacon og rotgrønnsaker.