VERDENS BESTE BAND:   Musikalsk funker det veldig bra nå, sier Frode Jacobsen.  (Foto: Fotograf: Heiko Junge)
VERDENS BESTE BAND: Musikalsk funker det veldig bra nå, sier Frode Jacobsen. (Foto: Fotograf: Heiko Junge)

- Vi er verdens beste band

Nye Madrugada spiller lørdag sin aller første konsert i Norge.

Siden Robert Burås bortgang juli i fjor har Sivert Høyem og Frode Jacobsen jobbet med å finne en ny måte å spille Madrugada-katalogen.

Bekymret for fansen
De er ikke redde for å innrømme at det har vært et vanskelig år. Foran Europa-turneen, som startet 8. mai, var gutta litt bekymret for hvordan fansen ville ta dem imot.

- Vi var bekymret for om fansen ville synes at det var feil å legge ut på turne og fortsette uten Robert. Selv følte vi ikke at det var feil, så det var en lettelse at fansen hvorhen vi dro var positive, forteller Frode Jacobsen til TV 2 Nyhetene dagen før de går på scenen på «Norwegian Wood».

- Konsertene har vært utsolgt hele veien. Fansen har gitt oss inntrykk av at de har savnet oss, og vi har savnet dem. De betyr mye for oss, sier Sivert Høyem.

Se intervjuet med Madrugada i sin helhet her.
Se flere bilder av bandet nederst på siden.

Nye Madrugada
Det ble lenge spekulert i om Madrugada ville oppløses eller ikke etter Burås bortgang. Bandets femte album var nesten klart og planene for fremtiden var lagt.

Våren 2008 annonserte bandet at de ikke skulle legge opp, tvert i mot skulle de på Europa-turnè med musikerne Alex Kloster-Jensen fra My Midnight Creeps og Cato Thomassen fra Cato Salsa Experience på laget.

- Det har funket veldig bra med Cato og Alex. De tilfører mye av sitt eget og det hadde ikke fungert uten dem.

NYTT BAND: Frode Jacobsen og Sivert Høyem har reist rundt i Europa med nye Madrugada.
NYTT BAND: Frode Jacobsen og Sivert Høyem har reist rundt i Europa med nye Madrugada.
Les også: - Jeg skal banke deg!
Les også: Foo Fighters-hysteri

Store forventninger
Forventningene til konserten på Norwegian Wood er mange.

- Det blir spesielt. Oslo er hjembyen vår nå og vi skal stå på en scene vi har stått på sammen med Robert tidligere, sier Høyem.

- Dette blir den første jobben vi gjør hjemme i Norge. Jeg håper det blir like hjertelig som det har vært ute i Europa den siste måneden.

Klare for festkveld
Og selvtilliten, den er tilbake hos gutta.

- Når vi spiller sammen føler vi at vi er verdens beste band. Hadde vi ikke følt det hadde vi tapt for lenge siden. Det funker veldig bra musikalsk sett i bandet for tiden. Med mindre publikum er døve blir dette en fantastisk kveld.

TV 2 Underholdning følger «Norwegian Wood». Klikk her for bilder, intervjuer og stemningsrapporter!