Hennamaling er sentralt i egyptisk bryllupstradisjon. Nå nekter myndighetene å tillate ekteskap hvor det er mer enn 25 års aldersforskjell.  (Foto: EPA/SCANPIX, © SHI/hm)
Hennamaling er sentralt i egyptisk bryllupstradisjon. Nå nekter myndighetene å tillate ekteskap hvor det er mer enn 25 års aldersforskjell. (Foto: EPA/SCANPIX, © SHI/hm)

Forbyr bryllup

92 år gammel mann ville gifte seg med jente (17).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egyptiske myndigheter har innført en ny lov som begrenser aldersforskjellen mellom ektefeller til 25 år. Lovendringen kom i stand etter at en 92 år gammel mann ville gifte seg med en jente på 17 år, melder BBC.

Vi stoppe menneskehandel
Det er et velkjent fenomen at rike menn fra Gulf-landene reiser til Egypt og finner seg svært unge piker, ofte fattige jenter fra landsbygda. Nå ønsker myndighetene å stoppe denne formen for menneskehandel.

Må registreres
Ifølge det egyptiske Justisdepartementet vil man kunne gjøre unntak fra loven dersom ektemannen på forhånd setter inn en "stor sum penger" på en bankkonto i kvinnens navn.

I unntakstilfeller må også begge parter registreres hos Justisdepartementet, som vil undersøke at ønske om å inngå ekteskap er reellt.