Fredrik Strømstad starter på benken i Skien. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Fredrik Strømstad starter på benken i Skien. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Strømstad solgt til Le Mans

Franske Le Mans blir Starts midtbanejuvel Fredrik Strømstads nye klubb.

Det er ingen hemmelighet at Fredrik Strømstad forlater Start i løpet av sommeren.

På sine hjemmesider bekrefter Start fredag at midtbanestjernen blir Le Mans-spiller fra og med 7. juli. Avtalen vil bli endelig undertegnet når Fredrik Strømstad har gjennomført medisinsk test og er enig med Le Mans om sine personlige betingelser.

Strømstad spiller sin siste Start-kamp hjemme mot Moss 6. juli.

- Ikke noe reelt
Starts ferierende sportsdirektør, Svein Mathisen, uttalte tidligere fredag at noe klubbytte for Strømstad ikke er nært forestående.

- Det er ikke noe reelt på noen av våre spillere, sa han til TV 2 Sporten.

Noen timer senere kom imidlertid meldingen fra Start om at Strømstad likevel er solgt.

- Det er trist for alle som følger Start at Fredrik Strømstad forlater oss. Samtidig må det sies at Fredrik har vært en utrolig lojal spiller, og vi ønsker han alt godt når han nå har valgt å spille for en fransk toppklubb, sier Starts sports- og mediedirektør Svein Mathisen til klubben hjemmeside.

Strømstad har lenge vært populær i Frankrike. Han var på prøvespill i Rennes og var nær en overgang i vinter, mens Le Mans har fulgt ham lenge.

Jakter på erstatter
Klubben var på Ullevaal og så ham i landskampen mot Uruguay nylig.

Start vil sitte igjen med mellom fem og seks millioner kroner i overgangssum for sin kaptein. Men det er ikke med lett hjerte Starts gir slipp på midtbanespilleren.

- Men det er viktig å holde det man lover, og vi respekterer Fredriks valg fullt ut. Dette er avtaler som er inngått for flere år siden. Nå håper vi at vi sammen med styret i klubben finner midler som gjør at vi kan erstatte Fredrik så fort som mulig, sier Mathisen.

Strømstad er på plass i sin nye klubb i midten av juli.

Springbrett til større klubber?
Le Mans har de siste årene fungert som et springbrett til større klubber for en rekke spillere.

Didier Drogba spilte der før han havnet i Marseille. Den brasilianske spissen Grafite dro til Wolfsburg i fjor sommer, mens hans landsmann Tulio de Melo forsvant til Palermo i sommer.

Den japanske midtbanespilleren Daisuke Matsui ble nylig solgt til Saint-Etienne. Det er trolig ham Strømstad skal erstatte.