AMANDAKLAR: Guri Solberg leder Amandashowet 16. august. Her fotografert på «Gullruten» i mai.
AMANDAKLAR: Guri Solberg leder Amandashowet 16. august. Her fotografert på «Gullruten» i mai.

Guri leder Amanda

Guri Solberg gleder seg til å lede Amanda-showet i august.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun har vært programleder for blant annet «Skal vi danse», «Gullfisken», «Nordic Music Awards» og «Absolutt underholdning»på TV 2. Nå har hun også kapret jobben som programleder for «Amanda»-prisutdelingen i Haugesund 16. august. Siden i våres har Guri blogget fast på TV 2s nettsider.

- Jeg gleder meg veldig, sier Guri til TV 2 Underholdning.

Det magiske lerretet

Guri-Solberg-og-Kristian-Ød
Guri-Solberg-og-Kristian-Ød
Selv om Guri selv er kjendis, og godt vant med å sprade ned den røde løperen, innrømmer hun at programlederjobben for Amanda-utdelingen kan skape andre følelser.

- Det blir spennende for meg å møte folk jeg aldri har møtt. Jeg kommer til å gå rundt med store øyne og champagneglass. Jeg tror jeg blir litt starstruck, selv om Norge er et lite land, og man ser kjendiser over alt, så er det noe med det store lerretet. Det er magisk liksom, sier hun og ler.

Ville ha den jobben
Da Guri hørte at Thomas Giertsen ikke skulle lede årets Amanda-show, tenkte hun med en gang at den jobben ville hun ha.

- Jeg hadde tenkt å gå bort til Nils Ketil (Nils Ketil Andresen, programdirektør i TV 2, journ. anm.) da jeg så han på Gullruten, men bestemte meg heller for å sende en mail dagen etter for å fremme mitt kandidatur. Som svar fikk jeg at de allerede hadde tenkt på meg, sier Guri med et stort smil.

Ser film som forberedelse
Jobben som programleder for Amanda-showet krever både oversikt over programmet, innspilling av innslag og kjennskap til filmene. Sistnevnte har Guri allerede begynt med.

- Jeg er så glad i film, og da er det et privilegium å få lede showet for dem. Men selv om jeg har sett mye, har jeg ikke sett alt. Derfor forbereder jeg meg ved å se på barnefilm blant annet. Det lages jo så utrolig mye forskjellig, så det er veldig stas.

Pizza og glamour
«Amanda»-prisen blir delt ut for 24. året på rad og er i likhet med« Spellemann» og «Gullruten», kjente priser som deles ut i underholdningsbransjen. Guri har en klar oppfatning om hvorfor folk liker «Amanda»-prisutdelingen så godt.

- Du kan sitte hjemme med hjemmelaget pizza, og få litt spenning, glamour og høytidsfølelse. I tillegg er det jo lett å bli engasjert, for mange har jo sett de norske filmene og kjenner dem igjen, mener hun.

Amanda-prisutdelingen ser du på TV 2 16. august. Men allerede den 18. juni kan du lese om de nominerte på TV 2 Underholdning.