erik gjems onstad (Foto: Sara Johannessen)
erik gjems onstad (Foto: Sara Johannessen)

Her er arvelisten

Her ser du listen over personene Gjems-Onstad mener er mest skikket til å «arbeide mot fremmedinnvandring» i Norge i dag.

De fleste navnene på listen er profilerte personer innen organisasjoner som jobber mot innvandring.

SE HELE DEN HÅNDSKREVNE LISTEN HER

Erik Gjems-Onstad mener selv at han fortjener 550.000 kroner av arvemidlene. I tillegg øsnker han at «restbeløpet», anslagsvis en halv million kroner, skal gå til det andre komitémedlemmet Norvald Aasen, tidligere aktiv i Folkebevegelsen mot innvandring.

Eirik Ragnar Solheim er tidligere leder for den militante høyreekstreme gruppen Viking. Han er, i likhet med Holmlia-dømte Ole Nicolai Kvisler, på Gjems-Onstads ønskeliste tilgodesett med en kvart million kroner.

Også den politiske organisasjonen Norgespatriotene står på listen - sammen med lederen Øyvind Heian (28). Organisasjonen hevder på sine nettsider at de «hyller nasjonalstatene», og at hvert land bør være befolket av sine egne. Ifølge partiprogrammet må innvandringen stoppes umiddelbart, og organisasjonen er særlig kritisk til muslimsk innvandring, og anerkjenner ikke islam som en religion.

Øyvind Heian hadde tidligere tilknytning til den nynazistiske organisasjonen Vigrid, og er dømt i Agder lagmannsrett for blant annet å komme med drapstrusler mot justisminister Knut Storberget.

Det var den profilerte innvandringsmotstanderen Tore W. Tvedt (65) som stiftet Vigrid i 1998. Han står også oppført på listen over ønskede arvemottakere. Det samme gjør Torgrim Bredesen, som er den nåværende lederen av Vigrid.

Listen inkluderer også de to kvinnene Hege Søfteland, som sammen med Erik Gjems-Onstad stiftet partiet Nasjonaldemokratene i 1991, og Randi Lillian Halgjem, tidligere listekandidat for Stopp Innvandringen, Fedrelandspartiet, og aktiv skribent på Fritt Forum, et høyreekstremt tidsskrift.

Lars Rønbech er aktiv innen den ytterliggående folkeaksjonen mot EU-medlemskap, som mener at Europabevegelsen driver landsforræderi, og oppfordrer på sine nettsider til «rensing av Stortinget for representanter som er medlemmer av Europabevegelsen».

Ifølge TV 2s kilder frekventerer Ingmar Tveit møter i organisasjonen «Med Israel for fred». Han skal også være med i partiet Demokratene, som ledes av tidligere Frp-er Vidar Kleppe.

Amund Garfors er leder for Demokratene i Nordland, og tidligere aktiv i Folkebevegelsen mot innvandring, og har vært listekandidat for Stopp innvandringen.

Etter et leserinnlegg i Fædrelandsvennen i 1999 måtte FrP-medlemmet Arne Tumyr trekke seg som fylkesleder for Human-Etisk Forbund i Vest-Agder. Ifølge Fædrelandsvennen hadde Tumyr i leserinnlegget sammenlignet daværende Frp-politiker Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøms advarsler mot innvandring med nordmenn som advarte mot nazismen før andre verdenskrig.

På listen står også Ambrosius (Alf Tore) Aronsen, aktiv skribent på Folkebevegelsen mot innvandring og president i det republikanske partiet RepNor og Bjørnar Røyset, landsstyremedlem i Folkebevegelsen mot innvandring.

SE HELE DEN HÅNDSKREVNE LISTEN HER